AUTOpro
Generale Stiri

Noua generație Mazda6 va fi transformată într-un coupe cu patru uși cu tracțiune spate

De mai mulți ani circulă zvonuri conform cărora constructorul japonez ar urma să lanseze o Mazda6 cu tracțiune pe puntea spate.

Cu toate acestea, sedanul de clasă medie este comercializat în continuare în actuala configurație încă din 2012.

Mazda6 va primi o motorizare cu 6 cilindri în linie

Mazda

Ideea unui sedan cu tracțiune spate și motor cu 6 cilindri sună foarte bine, însă nu și pentru cei de la Mazda. Cel puțin până acum, și asta pentru că a apărut informația conform căreia constructorul nipon și-ar fi schimbat optica și ar pregăti un astfel de model.

Motivul nu ar fi o creștere bruscă a popularității sedanurilor, ci mai degrabă ar fi un răspuns la tendințele actuale ale pieței care îi îndeamnă pe oameni să se îndrepte tot mai mult către SUV-uri.

Succesul înregistrat de SUV-urile CX-60 și CX-90 (cu CX-70 și CX-80 urmând să fie lansate) i-a determinat, se pare, pe oficialii companiei să-și dea acordul pentru un nou sedan de clasă mare.

Potrivit revistei japoneze Best Car, viitoarea generație Mazda6 nu va mai fi un sedan tradițional. Modelul ar urma să fie transformat într-un coupe cu 4 uși, care va fi disponibil doar într-o configurație cu tracțiune spate.

Cea de-a treia generație Mazda6, care se află pe piață din 2012, a primit facelift-uri și o serie de actualizări minore. Cu toate acestea, sedanul de clasă medie a rămas, în esență, același. Acum, însă, potrivit jurnaliștilor de la Best Car, viitoarea iterație va fi transformată într-un coupe cu 4 uși, care se va baza pe conceptul Vision Coupe, prezentat în 2017.

De asemenea, viitorul model ar urma să primească sub capotă un motor cu 6 cilindri în linie, care va antrena roțile din spate. Deocamdată, cei de la Mazda nu au oferit nici un detaliu oficial despre viitorul Mazda6. Ceea ce se știe este că modelul își va face debutul înainte de 2025.

Sursa: Motor1

Articole similare

Aston Martin amână producția primului său automobil electric

Mihai Morcovescu

Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat Raliul Moldovei Moinești 2016

administrator_autopromag

Detalii în exclusivitate de la Salonul Auto de la Frankfurt

Filip Sîrbu