AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la Chery vor lansa în Europa trei noi mărci până la sfârșit de 2025

Chery

Compania chineză Chery Automobile a anunțat că va lansa în următorii doi ani pe piața din Europa trei noi mărci, care vor comercializa SUV-uri.

Viitoarele modele vor fi vândute sub brandurile Omoda, Jaecoo și Exlantix.

Chery va lansa în acest an în Europa noul SUV Omoda 5

Chery

Constructorii din China continuă ofensiva în Europa, unde devin rivali din ce în ce mai puternici pentru mărcile europene.

Constructorii din China continuă ofensiva în Europa, unde devin rivali din ce în ce mai puternici pentru mărcile europene. Unul dintre producătorii asiatici cu planuri de extindere pe continentul Bătrânul Continent este Chery Automobile, al optulea brand din China ca volum de vânzări în 2022.

Reprezentanții companiei tocmai și-au prezentat strategia pentru următorii doi ani, care prevede lansarea a trei noi mărci în Europa. Denumite Omoda, Jaecoo și Exlantix, aceste branduri se vor concentra mai ales pe producția și pe vânzarea de SUV-uri pe continentul nostru.

Dintre noile mărci chinezești, Omoda este prima care își va face simțită prezența în Europa. Aceasta va lansa SUV-ul compact Omoda 5, care va ajunge mai întâi în Spania. Apoi, la început de 2024, va fi disponibil în Marea Britanie, iar în aprilie în Germania. Modelul va fi oferit în versiuni termice, hibride și electrice și va avea un preț de pornire de 30.000 de euro.

Versiunea electrică va folosi un motor electric de 198 CP și o baterie de 64 kWh, care va asigura o autonomie de 450 de kilometri în regim WLTP. În echiparea standard vor fi disponibile două ecrane de 10,25 inch pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimedia și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto.

Sursa citată mai precizează că brandurile Omoda și Jaecco vor ajunge pe principalele piețe europene. La cele deja menționate se vor alătura Italia și Franța. De asemenea, brandul Exlantix va fi exclusiv electric și va fi lansat la începutul lui 2025.

Sursa: Reuters via Motor1

Articole similare

Un nou triclu ev-man powered

Andrada Arsenie

Volkswagen pregătește un model electric accesibil, care ar urma să coste sub 20.000 de euro

Mihai Morcovescu

Noua generație Mitsubishi Colt va fi dezvăluită în data de 8 iunie

Mihai Morcovescu