AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen va lansa în 2026 un SUV compact electric bazat pe actualul ID.3

Producătorul german de automobile Volkswagen a confirmat în mod oficial că va lansa în 2026 un nou SUV electric de clasă compactă.

Anunțul a fost făcut cu ocazia unei întâlniri a Consiliului de Administrație al grupului. Viitorul model va fi construit pe platforma MEB Evo actualizată și va fi bazat pe actualul ID.3.

Viitorul SUV electric Volkswagen va fi construit pe platforma MEB Evo

Volkswagen

Zilele trecute a avut loc întâlnirea consiliului de conducere al grupului Volkswagen. Cu acest prilej a fost prezentată strategia rețelei de fabrici a constructorului până în anul 2028.

Cu aceeași ocazie, germanii au anunțat că vor produce un nou SUV compact cu emisii zero. Acesta va fi o variantă mai înaltă și mai robustă a lui VW ID.3 și va fi construit alături de acesta în fabrica din Wolfsburg.Viitorul SUV electric va folosi noua platformă MEB Evo actualizată.

În același timp, începând cu 2025, SUV-ul cu șapte locuri Tayron, care va înlocui în gamă Tiguan Allspace, va fi asamblat în aceeași uzină.

Directorul de producție Volkswagen, Christian Vollmer, a precizat că grupul folosește tranziția la electromobilitate ca pe o oportunitate de a reduce complexitatea operațiunilor de producție, dar și de a spori eficiența fabricilor VW.

„Grupăm sistematic în fabricile noastre diverse modele ale mărcilor din grup pe aceeași arhitectură. În acest mod vom economisi investiții semnificative în integrarea diferitelor platforme. Ne dorim ca fabricile noastre să producă mai multe modele diferite pe baza aceleiași arhitecturi”, a mai spus Vollmer.

În afară de noul SUV și de ID.3, uzina de la Wolfsburg va continua să producă și popularul hatchback Golf. Acesta va fi supus unei operații de restilizare semnificativă la începutul anului viitor. De asemenea, proaspăt lansata nouă generație Tiguan va fi asamblată tot la Wolfsburg (foto, jos).

Reprezentanții Volkswagen au anunțat că viitorul vârf de gamă Trinity nu va mai fi produs ca până acum într-o fabrică dedicată. Acesta ar urma să fie asamblat la sit-ul din Zwickau, acolo unde sunt produse deja ID.3 și ID.5.

Nu în ultimul rând, uzina de la Osnabrück va continua parteneriatul cu Porsche, pe lângă producția modelelor Arteon și T-Roc.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

BYD va aduce în Europa SUV-urile electrice pe care le vinde acum doar în China

Mihai Morcovescu

Rolex și Goodwood SpeedWeek au adus un omagiu mașinilor de curse

Modelul Kia Rio va fi retras de pe piața europeană la sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu