AUTOpro
Generale Green car Stiri

Nissan ar putea lansa un GT-R electric până în 2030: 1.341 CP și tracțiune integrală

Constructorul japonez de automobile Nissan ar putea lansa până la sfârșitul acestui deceniu o versiune complet electrică a legendarului model GT-R.

Potrivit unui reprezentant al companiei nipone, viitoarea sportivă cu emisii zero ar urma să dezvolte 1.341 CP.

Nissan GT-R electric va fi inspirat de conceptul Hyper Force

Nissan

Nissan GT-R a fost lansat pentru prima dată în 2001, fiind considerat un model învechit, mai ales prin prisma sistemului de propulsie. Cu toate acestea, anul trecut, sportiva japoneză s-a vândut foarte bine pe piața din SUA, unde a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 584%.

Supranumit „Godzilla”, niponii au hotărât că a venit momentul ca modelul GT-R să primească un succesor. Cum industria auto se îndreaptă cu pași repezi către un viitor electric, sunt șanse mari ca viitorul model să primească un sistem de propulsie cu emisii zero.

De altfel, Nissan a prezentat la Salonul de Mobilitate de la Tokyo din luna octombrie 2023 un concept electric. Denumit Hyper Force, acesta a atras privirile prin designul futurist, dar mai ales prin sistemul de propulsie cu două motoare electrice de 1.341 CP. De asemenea, prototipul promitea și tracțiune integrală.

Acum, la trei luni distanță, directorul de proiectare al programului Hyper Force spune că acest concept are toate șansele să fie transformat într-un model de serie. Mai exact, într-un succesor electric pentru actualul GT-R (R35).

Într-o declarație acordată revistei britanice Autocar, Giovanny Arroba a spus că „formele, dimensiunile și silueta nu sunt bazate pe o fantezie”. De asemenea, acesta a precizat că versiunea de serie a conceptului Hyper Force ar putea primi trei sau chiar patru motoare electrice. Nu este exclusă nici o versiune de performanță Nismo.

Referitor la baterii, șeful de produse globale de la Nissan, Ivan Espinosa, a declarat recent că producătorul japonez și-a propus să lanseze în 2028 acumulatorii solid-state, care, în acest fel, ar urma să fie folosiți și de viitorul GT-R electric.

Sursa: Autocar

Articole similare

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Andrada Arsenie

Un weekend perfect pentru Sebastian Barbu

Bangkok Travel Guide – Things To Do & Vacation Ideas

Mihai Predescu