AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen amână producția viitorului ID.2 până în 2026. Care este motivul?

Volkswagen

După ce a fost forțat să anuleze opțiunea de transmisie manuală pe Golf GTI, Volkswagen este nevoită să ia o nouă decizie radicală.

Astfel, producătorul german de automobile ar putea amâna producția viitorului model electric accesibil ID.2 până în 2026. Care este motivul?

Când va demara Volkswagen producția viitorului model cu emisii zero ID.2?

Volkswagen

Revista germană Auto Motor și Sport a publicat informația potrivit căreia Volkswagen va amâna cu un an producția viitorului ID.2. Modelul electric de 25.000 de euro ar urma să fie introdus în producția de serie în 2026.

Motivul pentru care compania din Wolfsburg a luat această decizie îl reprezintă relaxarea normelor Euro 7, la nivelul normelor Euro 6. Această decizie a fost luată la sfârșitul anului trecut ca urmare a presiunilor exercitate de marii producători. În aceste condiții, germanii vor putea să comercializeze în continuare modele de clasă mică echipate cu motor termic.

În pofida faptului că producția a fost amânată, sursa citată susține că Volkswagen va prezenta în 2025 versiunea de serie a conceptului ID.2all, așa cum a fost stabilit inițial. Amânarea producției la scară largă cu un an reprezintă un interval de timp care ar pune ID.2 în spatele altor vehicule electrice accesibile similare, între care Citroen eC3 și modelele chinezești care inundă piața europeană.

De asemenea, CEO-ul Thomas Schaefer a declarat pentru revista citată că marca germană va produce doar 80% din numărul maxim de vânzări preconizat. Asta pentru a se evita ca mașinile nevândute să se adune în parcul Volkswagen în cazul în care cererea nu va fi atât de mare pe cât speră oficialii constructorului.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Seat Ateca este câștigătorul premiului “AUTOBEST 2017”

Filip Sîrbu

Segmentul SUV domină piața românească în 2020

Robert Stan

Dacia și Renault oferă plata integrală online și livrarea la domiciliu

administrator_autopromag