AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla anunță reduceri pentru autonomia modelelor sale cu până la aproape 60 de kilometri

Producătorul american de automobile electrice Tesla și-a actualizat estimările privind autonomia declarată a unor modele din gamă cu până la 60 de kilometri.

În funcție de model și de versiune, estimările de autonomie au fost reduse cu până la 60 de kilometri. Aceste modificări ar trebui să aducă intervalele mai aproape de cele reale.

Tesla reduce autonomia pentru aproape toate modelele din gamă

Tesla

Compania de peste Ocean a actualizat configuratorul online cu noi cifre pentru autonomia unor vehicule din gama sa. Este vorba despre Model S, X și Y, care nu au suferit modificări și în ceea ce privește prețurile. În schimb, cifrele în cazul lui Model 3 facelift și a noului pick-up Cybertruck au rămas neschimbate.

Spre exemplu, versiunea Model Y Performance are acum o autonomie declarată de 458 de kilometri, cu 29 de kilometri mai puțin decât până acum. Autonomia declarată pentru Model Y Long Range a fost redusă cu 33 de kilometri, până la 498 de kilometri.

Cea mai importantă modificare este cea în cazul versiunii de top Model S Plaid. Potrivit noilor estimări, aceasta oferă acum o autonomie de 578 de kilometri față de 637 de kilometri până acum. De asemenea, versiunea Model X Plaid are o autonomie estimată redusă de la 536 la 524 de kilometri, potrivit Electrek.

În același timp, compania americană a adăugat două noi nuanțe în gama SUV-ului electric Model Y. Acestea se numesc Stealth Grey și Ultra Red și au debutat pe noul Model 3 facelift.

Potrivit site-lui Electrek, aceste modificări sunt urmarea unei schimbări în testarea EPA pentru anul 2024. Aceasta le impune producătorilor de automobile să facă o medie a kilometrajul EPA în mai multe moduri de conducere, nu doar pe cel mai eficient. Așadar, aceste modificări cu circa 6% nu vor compensa în totalitate supraaprecierea autonomiei modelelor Tesla, dar vor aduce cifrele mai aproape de cele reale.

După cum se știe, nu de puține ori s-a întâmplat ca Tesla să supraestimeze autonomiile declarate ale modelelor sale, care erau departe de cele reale. Acesta este unul dintre motivele pentru care mai mulți proprietari de mașini Tesla au intentat procese în SUA împotriva mărcii.

Sursa: Electrek

Articole similare

EXCLUSIVITATE Dan Vardie de la Londra: AUTOpro la premiera mondială a noului Lotus Evija

Dan Vardie

AUTOBEST anunță finalistele Best Buy Car of Europe in 2023 precum și alte premii

Darius Pana

Un nou centru Opel: Rădăcini Constanța

Filip Sîrbu