AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla Model S și Model X primesc versiuni noi cu autonomie mai mare

Tesla a adus o serie de îmbunătățiri pentru modelele din gama S și X: autonomie mai mare cu 10% și o nouă suspensie adaptivă.

Producătorul american Tesla a anunțat o serie de upgradeuri pentru modelele din gama S și X. Pentru a le păstra atractive, Tesla a operat îmbunătățiri la trenul de rulare și setul de acumulatori. Astfel, motorul electric și sistemul de răcire al acumulatorilor a fost upgradat și acest lucru permite creșterea autonomiei cu 10%.

Tesla Model S cu baterii de 100 kWh oferă acum o autonomie de 595 km, măsurată confom standardului american EPA, iar în Europa autonomia oficială este de 610 km conform standardului WLPT.

Pentru Tesla Model X, autonomia oficială este de 505 km, confom standardului WLPT.

Tesla mai spune că a îmbunătățit și cifrele pentru putere și cuplu, precum și accelerația de la 0 la 100 km/oră. Cele două modele primesc și încărcătoare noi, ceea ce le permite alimentarea la stații de până la 200 kW din rețeaua Supercharger V3 dezvoltată de Tesla.

Suspensia adaptivă a fost și ea upgadată, confortul celui de la volan fiind acum îmbunătățit.

De asemenea, în gama Tesla Model S și Model X reapar versiunile cu baterii de 75 kWh ca modele de bază cu prețuri mai accesibile.

Articole similare

Interviu în exclusivitate AUTOpro cu Linda Jackson, CEO-ul mărcii Peugeot: „Nu sunt un fan al ecranelor în mașini”

Mihai Morcovescu

Musk: Am încercat să vând Tesla către Apple

Florin Amariei

Peugeot 208 și Peugeot 2008, câștigători la WWCOTY 2021

Florin Amariei

Leave a Comment