AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

Un judecător din Florida susține că Tesla știa despre defecțiunea sistemului Autopilot (VIDEO)

După ce a trecut cu bine de două procese în California legate de sistemul Autopilot, Tesla este pe cale să piardă un alt proces, în Florida.

Un judecător a declarat că există „dovezi rezonabile” potrivit cărora producătorul american de vehicule electrice, în frunte cu Elon Musk și alți manageri ai companiei, știau că acest sistem avansat de asistență prezintă defecțiuni. Cu toate acestea, aceștia au permis ca mașinile lor să fie conduse în condiții de nesiguranță.

Tesla ar putea achita daune punitive reclamantului

Tesla

Informația a apărut după ce judecătorul Reid Scott din Palm Beach a hotărât săptămâna trecută ca reclamantul într-un proces intentat ca urmare a unui accident mortal cu un Tesla Model 3 să continue procesul. Reclamantul acuză compania americană de „conducere cu intenție și neglijență gravă”. Drept urmare, persoana respectivă ar putea cere daune punitive constructorului.

Acțiunea în instanță este legată de un accident care a avut loc în 2019, în nordul orașului Miami. O mașină Tesla Model 3 a intrat sub remorca unui camion, care a virat brusc. În urma impactului, acoperișul Teslei a fost smuls, iar cel aflat la volan a murit. Potrivit Reuters, citată de InsideEVs, un proces programat pentru luna octombrie a fost amânat și încă nu a fost stabilit un nou termen.

Ca parte a hotărârii care îi permite reclamantului să meargă mai departe cu judecata,, judecătorul a subliniat că soția lui Stephen Banner, șoferul decedat, ar trebui să convingă jurații că avertismentele oferite de Tesla în manualul său și în acordul „clickwrap” erau, în esență, neadecvate.

Judecătorul Scott a scos din arhivă un videoclip promoțional lansat de compania cu sediul în Austin, în 2016. În acest filmuleț apare un model electric, care rula fără intervenție umană. La începutul filmului, Tesla declara că șoferul este la volan doar din motive legale deoarece mașina se conduce singură.

Același videoclip la care a făcut referire judecătorul Scott a făcut parte dintr-un alt caz în care Ashok Elluswamy, directorul Software-ului Autopilot al Tesla, a declarat că acest videoclip promoțional a fost montat și că sistemul nu avea capacitățile prezentate la momentul respectiv.

Această ultimă decizie reprezintă o adevărată lovitură pentru Tesla. Anterior, compania câștigase două procese de răspundere a produsului în California privind sistemul Autopilot.

Sursa: Inside EVs

Articole similare

Gama Renault, împărțită în două categorii de vehicule

Robert Stan

Mazda MX-5 primește o serie de actualizări: faruri LED redesenate și un nou sistem multimedia

Mihai Morcovescu

Norvegianul Mads Østberg a câștigat Raliul Brașovului la volanul unui Citroën C3 Rally2

Darius Pana