AUTOpro
Stiri Cult

Matematica o demonstrează! Iată cele mai frumoașe mașini

masini frumoase fibonacci

Proporția de aur stabilită de Fibonacci a fost folosită de-a lungul timpului pentru a găsi cele mai frumoase opere de artă din lume. Cum unele exemplare pe patru roți se pot încadra în această categorie, iată cele mai frumoase mașini din perspectivă matematică.

Cercetătorii au folosit o metodologie destul de îndemânoasă. Ei s-au uitat pe lista celor 50 de mașini care au fost votate de-a lungul timpului ca fiind cele mai frumoase și le-au introdus în proporția de aur. Au fost examinate înălțimea, lățimea și specificațiile.

Proporția de aur fiind 1.6180339888, automobilele trebuiau să fie cât mai aproape de aceasta pentru a putea face parte din acest top al celor mai frumoase mașini din punct de vedere matematic.

În urma analizelor, Click4reg a descoperit că Ferrari a produs cele mai multe mașini frumoase. Dintr-un total de 50, constructorul italian a avut 9 modele în top! Pe locul 2 s-a situat Alfa Romeo, iar pe 3 Aston Martin. Drept urmare, italienii chiar știu să transpună emoția zăririi frumuseții în ordine matematică.

Locul 1 în top 20, însă, este ocupat de McLaren F1. Acest hypercar a înregistrat o abatere de doar 1,33% față de proporția de aur.

Pe locul secund se află Lamborghini Miura, iar top 3 este ocupat de Ferrari TR250.

În continuare, iată ce mașini au compus top 10 în ordinea celor mai mici diferențieri față de proporția de aur:
– Lancia Stratos;
– Bugatti Chiron;
– Ferrari 288 GTO;
– Jaguar C-Type;
– Alfa Romeo T33 Stradale;
– Ford GT40;
– Ferrari Dino 246 GT.

Articole similare

Ministrul francez al Economiei avertizează că grupul Renault se luptă pentru supraviețuire

Robert Stan

Automobile Bavaria Group a deschis prima locaţie din Bacău

Autopromag

Clienții noii Kia EV6 – prețuri reduse la stațiile Ionity

Filip Sîrbu

Leave a Comment