AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen dezvoltă o nouă platformă dedicată mașinilor electrice accesibile pentru China

Volkswagen și-a stabilit strategia prin care intenționează sâ-și consolideze poziția pe piața mașinilor electrice din China și va lansa o nouă platformă dedicată EV-urilor accesibile pentru această regiune.

Noua arhitectură va folosi componente locale și va fi folosită de patru modele viitoare, care vor avea prețuri de sub 22.000 de euro.

Volkswagen va lansa zece modele electrice până în 2026

Volkswagen

Informația a fost făcută publică de către șeful Volkswagen China, Ralf Brandstaetter, cu ocazia inaugurării unui nou centru de dezvoltare și achiziții de vehicule electrice în orașul Hefei. Investiția totală se ridică la aproximativ 1,1 miliarde de dolari și este de așteptat să creeze peste 2.000 de locuri de muncă.

Potrivit unor informații publicate de agenția de presă Reuters, citată de InsideEVs, numele de cod al noii arhitecturi entry-level de la Volkswagen este „A Main Platform”. Aceasta va fi disponibilă exclusiv pe piața din China.

Principalul scop îl reprezintă scăderea costurilor. Acest lucru va fi posibil parțial prin utilizarea mai multor componente locale decât în ​​cazul producției actuale a modelelor bazate pe platforma MEB în China. Este vorba despre modelele ID.3, ID.4, ID.6 și ID.7.

Volkswagen va lansa în următorii ani patru noi modele pe această platformă. Potrivit sursei citată, acestea ar urma să fie produse de societățile mixte SAIC și FAW.

Derivată din arhitectura MEB, noua „A Main Platform” va fi lansată în anul 2026. adică mai devreme decât se preconiza inițial. Noua platformă vizează segmentul de modele entry-level, care vor avea prețuri cuprinse între 17.900 de euro și 21.700 de euro.

De asemenea, cei de la Volkswagen vor să lanseze nu mai puțin de zece modele cu emisii zero noi la nivel mondial în următorii trei ani.

Sursa: Reuters via InsideEVs

Articole similare

BMW i8 va intra în producția de serie din luna iunie

Honda investește în electrificare 40 miliarde dolari în următorii 10 ani

Darius Pana

Denis Le Vot, șeful Dacia, a fost desemnat de Automotive News cel mai bun CEO din industria auto

Mihai Morcovescu