AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen introduce o serie de actualizări în gamele europene ale electricelor ID.4 și ID.5

Producătorul german de automobile Volkswagen tocmai a anunțat că a introdus o serie de noutăți pe modelele electrice ID.4 și ID.5 disponibile pe piața din Europa.

Cele două vehicule cu emisii zero au primit un boost de putere, o autonomie mai mare și noi tehnologii la bord.

Volkswagen ID.4 și ID.5 oferă până la 286 CP și o autonomie de 556 km

Volkswagen

Din capul locului trebuie spus că nici unul dintre modele nu a primit noutăți estetice. În schimb, majoritatea actualizărilor vizează versiunile echipate cu bateria de 77 kWh, în timp ce variantele care folosesc acumulatorul de 58 kWh beneficiază doar de o capacitate de încărcare ceva mai rapidă: 115 kW DC (față de 110 kW)

Astfel, ID.4 și ID.5 RWD Long-Range echipate cu bateria mai mare de 58 kWh au primit un motor electric mai eficient, ce permite o rată de încărcare de până la 175 kW.

Așa cum era de așteptat, aceste modificări au un impact pozitiv asupra autonomiei. Astfel, ID.4 Pro va putea parcurge până la 550 kilometri cu un singur „plin” de baterie, cu 17 kilometri mai mult decât până acum. De partea cealaltă, ID.5 va oferi o autonomie de până la 556 kilometri, ceea ce înseamnă un plus de 11 kilometri.

Dincolo de eficiența îmbunătățită, motorul electric montat pe spate este acum și mai puternic decât versiunea anterioară. Acesta va oferi acum 286 CP (+82 CP) și 545 Nm de cuplu (+235 Nm). În cazul versiunii ID.4 Pro 4Motion, care folosește două motoare, vorbim de 21 CP în plus.

Indiferent de configurația aleasă, ID.4 Pro și ID.5 Pro pot atinge acum o viteză maximă de 180 km/h. Aceasta este cu 20 km/h mai mult decât înainte. La rândul lor, versiunile de performanță GTX cu două unități electrice oferă acum 340 CP (+41 CP).

În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se va realiza în 5,4 secunde față de 6,3 secunde ca până acum. Viteza de top rămâne limitată electronic la 180 km/h.

ID.4 și ID.5 au primit un nou sistem multimedia

De asemenea, toate versiunile Volkswagen ID.4 și ID.5 vin cu un nou sistem multimedia, care în standard are ecran de 12,9 inch. Acesta este mai intuitiv datorită noului meniu și răspunde mai repede la comenzi. Instrumentarul de bord digital și afișajul Head-up cu realitate augmentată au fost, la rândul lor, îmbunătățite, inclusiv asistentul vocal.

Lista cu dotări opționale include acum un sistem audio Harman Kardon cu 10 difuzoare și o putere maximă de 480W. Este interesant faptul că actualizări similare au fost introduse recent pe „frații” de grup Audi Q4 e-tron și Skoda Enyaq vRS.

Versiunile actualizate ale modelelor Volkswagen ID.4 și ID.5 sunt deja disponibile pentru pre-comandă în Europa. În Germania, prețurile pornesc de la 40.335 de euro.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Suzuki prezintă noul Vitara facelift. Debutul este programat pentru vara lui 2024

Mihai Morcovescu

Volkswagen Nivus va fi lansat inițial pe piața din Brazilia

administrator_autopromag

Voxan Wattman, electric power made in France