AUTOpro
Generale

Volkswagen dezvăluie ID.4, noul său SUV complet electric

Volkswagen a prezentat oficial primul său SUV electric, ID.4, dedicat pieței din SUA. Acesta este primul vehicul electric construit pe platforma modulară a vehiculelor electrice fabricate în masă de către producătorul german.

Conform CNN, VW caracterizează ID.4 ca fiind primul vehicul electric cu rază lungă de acțiune pentru piața americană și spune că este o parte importantă a mișcării generale a mărcii către vehicule electrice.

Versiunea ID 4 care va fi disponibilă la lansare va avea un acumulator de 82 kWh situat în corpul inferior pentru a crea un centru de greutate redus și un motor electric situat în spate, la fel ca Beetle original. Motorul are 201 cai putere și poate obține un cuplu de 228 NM, ceea ce nu ar trebui să fie surprinzător pentru oricine este familiarizat cu motoarele EV.

VW estimează că prima ediție a ID 4 va avea o autonomie de aproximativ 400 de km, pe baza standardului Agenției SUA pentru Protecția Mediului. În 2021, VW va începe să vândă un model de tracțiune integrală de 302 cai putere. Modelele speciale din „Prima ediție” vor avea un preț de pornire de 44.000 de dolari.

În loc de frâne cu disc pe toate cele patru roți, așa cum au astăzi majoritatea mașinilor și a SUV-urilor, ID.4 va avea frâne cu tambur spate. Utilizarea acestui tip de frâne a fost decisă pentru că mașinile electrice își folosesc frânele mai puțin decât alte vehicule. Acest lucru se întamplă deoarece o mare parte a decelerării lor, chiar și atunci când șoferul apasă pedala de frână, provine din „regenerare”.

Interior

ID.4 este puțin mai mic decât Volkswagen Tiguan, dar are un spațiu interior similar. Spre deosebire de alte SUV-uri electrice, ID.4 nu are portbagaj frontal. Proiectanții VW au decis că spațiul suplimentar lăsat de absența unui motor pe benzină ar putea fi folosit mai bine pentru adăpostirea sistemelor de aer condiționat, iar la modelele cu tracțiune integrală, a unui motor electric. În caz contrar, aceste lucruri ar putea afecta spațiul interior.

 

Pentru a citi articolul complet, apasa AICI

Articole similare

Noul Jeep Avenger a ajuns în România. Cât costă SUV-ul electric pe piața locală?

Mihai Morcovescu

Mazda MX-5 Miata: noua generație va fi lansată în 2026 și va fi electrificată

Mihai Morcovescu

Elon Musk anunță că viitorul Tesla Roadster va atinge 100 km/h în mai puțin de 60 de secunde

Mihai Morcovescu

Leave a Comment