AUTOpro
Generale Mild-hybrid Stiri

BMW a dezvăluit noile Seria 2 și M2 cu facelift: actualizări estetice și mai multă putere

Constructorul german de automobile BMW a publicat informațiile și fotografiile referitoare la noile Seria 2 și M2 facelift.

Modelul de clasă compactă a primit îmbunătățiri de design, iar pachetul M Sport este standard. Versiunea de performanță vine cu un plus de 20 de cai-putere.

Noul BMW M240i xDrive poate fi comandat acum doar în nuanța Portimao Blue

BMW

La scurt timp după ce a dezvăluit versiunile restilizate ale modelelor Seria 3 și Seria 1, producătorul bavarez a prezentat acum și noul Seria 2 și M2 cu facelift. Acestea vin cu o serie de noutăți estetice, cu mai multe dotări în standard și, respectiv cu mai multă putere.

Din punct de vedere vizual, rama grilei frontale este acum finisată în crom sidefat, iar pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei. De asemenea, difuzorul de aer este finisat în negru lucios. În plus, pachetul M Shadow Line și jantele de 18 inch sunt oferite la rândul lor în echiparea de bază.

Noul Seria 2 facelift poate fi echipat opțional cu un set de jante de 19 inch cu design nou, care sunt oferite într-o nuanță Jetblack sau într-un finisaj „dual-tone”. Paleta de culori pentru exterior include patru nuanțe metalizate noi: două BMW Individual – Frozen Pure Grey și Frozen Portimao Blue – Fire Red și Skyscraper Grey, acestea din urmă fiind disponibile în premieră pe modelul în două uși. Versiunea M240i xDrive Coupe poate fi comandată acum exclusiv în nuanța Portimao Blue.

La interior regăsim un volan nou îmbrăcat în piele, scaune sport încălzite și noi tapițerii, în timp ce numărul butoanelor fizice a fost redus la minimum. Celebrul „BMW Curved Display” include instrumentarul de bord digital de 12,3 inch și ecranul multimedia de 14,9 inch. Sistemul de infotainment rulează BMW OS 8.5.

Pachetul M Sport este oferit în echiparea standard

Nu în ultimul rând, iluminarea ambientală include o nouă iluminare în cascadă, iar ornamentele din lemn fin Fineline light-pore deschise și Ash gri-albastru cu por deschis sunt oferite în standard. În schimb, opțional se poate opta pentru ornamentele „M” din fibră de carbon.

Gama de motorizări include versiunea entry-level 218i, care dezvoltă 156 CP și un sprint 0-100 km/h de 8,7 secunde. Următoarele variante sunt 220i cu 184 CP și noul 230i cu 245 CP. Fanii diesel vor avea la dispoziție modelul 220d cu 190 CP și sistem mild-hybrid la 48V.

Vârful de gamă M240i xDrive este pus în mișcare de motorul de 3,0 litri și 374 CP. În această configurație, mașina atinge „suta” în 4,3 secunde. Toate motorizările sunt cuplate la o transmisie automată Steptronic cu 8 rapoarte. Noul Seria 2 facelift oferă standard pachetul M Sport la modelele cu motoare cu 4 cilindri. Versiunea M240i vine în plus cu un diferențial și frâne M Sport.

Debutul comercial al noului BMW Seria 2 facelift este programat pentru luna august. Mașina va fi produsă la uzina din San Luis Potosi (Mexic).

BMW M2 oferă acum o putere maximă de 340 CP

Odată cu Seria 2 facelift, BMW a îmbunătățit și versiunea de performanță M2. Cea mai imporrtantă noutate se află sub capotă, acolo unde motorul de 3,0 litri twin-turbo generează acum o putere maximă de 480 CP, cu 20 de „cai” mai mult.

Estetic vorbind, noul M2 facelift este aproape identic cu predecesorul său. Singura diferență notabilă constă în cele patru terminații pentru sistemul de evacuare, care vin sunt vopsite în negru lucios. Modelul de performanță poate fi comandat în nuanțele Sao Paolo Yellow, Fire Red, Portimao Blue, Skyscraper Grey, Java Green, Voodoo Blue, Telesto Grey și Twilight Purple.

Aspectul exterior este completat de jantele BMW M de 19 inch pe față și 20 inch pe spate, care sunt disponibile standard. Clienții vor putea comanda contra cost și un set de jante finisate în argintiu.

În habitaclu, noul BMW M2 facelift a primit un volan nou, care, opțional, poate fi îmbrăcat în Alcantara. Există, de asemenea, sistemul de operare BMW OS 8.5, scaune M Sport cu tapițerie din piele Vernasca. Scaunele M Carbon sunt opționale, iar butoanele fizice sunt mai puține.

Din punct de vedere tehnic, motorul de 3,0 litri twin-turbo dezvoltă acum 480 CP, cu 20 de „cai” mai mult decât până acum. Cuplul motor este în acest caz de 600 Nm. Propulsorul este conectat la o transmisie automată M Steptronic cu 8 rapoarte. Opțional, este disponibilă o cutie manuală cu 6 trepte, caz în care cuplul este de 550 Nm.

Cu noile resurse, M2 facelift poate să accelereze acum de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde, cu 0,1 secunde mai repede. Dacă se alege cutia manuală, sprintul se realizează în 4,2 secunde. În același timp, accelerația de la 0 la 200 km/h se face în 12,9 secunde (-0,6 secunde). Viteza de top rămâne limitată electronic la 250 km/h. Cu pachetul opțional M Driver, viteza de vârf poate ajunge la 285 km/h.

Noul BMW M2 facelift va debuta pe piață tot în august și va fi asamblat alături de Seria 2 facelift în Mexic.

Sursa: BMW

Articole similare

Prețuri Opel Corsa-e în România

Dan Damian

Zeekr, un nou competitor pentru Tesla. China intră în lupta EV cu toate forțele

Florin Amariei

Primele informații despre Skoda Rapid Spaceback