AUTOpro
Generale Stiri

Viitorul Volkswagen Golf R facelift va avea 333 CP și transmisie automată

Volkswagen a dezvăluit noi imagini cu viitorul model de performanță Golf R, care va fi cea mai puternică versiune a compactei germane.

Noul hot-hatch va primi un motor turbo de 333 CP, însă acesta nu va mai fi conectat la o transmisie manuală, ci la una automată DSG.

Noul Volkswagen Golf R va oferi cu 14 cai-putere mai mult decât actualul model

Volkswagen

Noul Golf facelift și-a făcut debutul în luna ianuarie. De atunci, cei de la Volkswagen au publicat mai multe imagini-teaser cu prototipuri camuflate ale versiunii de performanță a compactei lor. La fel stau lucrurile și acum, însă de această dată reprezentanții mărcii au dezvăluit noi detalii despre noul Golf R.

Astfel, am aflat că cea mai puternică versiune a compactei din Wolfsburg va fi printre ultimele modele termice care vor purta logo-ul „R”. Asta deoarece Volkswagen și-a propus să transforme divizia de performanță într-o marcă de sine stătătoare, care să producă modele de performanță pur electrice.

Până atunci, constructorul ne divulgă noi fotografii cu viitorul Golf R facelift, care va fi disponibil atât în versiune de caroserie hatchback, cât și Variant (break).

Deși mașina este ascunsă sub camuflaj se poate observa noul pachet aerodinamic. Acesta include bare de protecție reproiectate, noi faruri LED și stopuri IQ.Light LED cu design tridimensional (inspirate de modelele electrice VW). Aspectul exterior va fi completat de jante de 18 și 19 inch cu insigne „R” și de un eleron posterior restilizat.

Cea mai importantă noutate se regăsește, însă, sub capotă. Acolo va fi montat un propulsor turbo de 2,0 litri, care va dezvolta 333 CP și 420 Nm. Pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, noul Golf R va avea nevoie de 4,8 secunde în varianta standard sau de 4,6 secunde în varianta echipată cu pachetul opțional Performance. Viteza maximă va fi de 250 km/h și, respectiv 268 km/h în cazul versiunii Performance.

Noul Golf R va fi echipat doar cu transmisie DSG

Comparativ cu actualul Golf R, versiunea actualizată va oferi cu 14 cai-putere mai mult. De asemenea, aceasta nu va mai fi disponibilă cu o cutie de viteze manuală, ci doar cu una automată DSG cu 7 trepte. Așa cum era de așteptat, tracțiunea integrală cu vectorizarea cuplului va fi în continuare standard.

În plus, noul model de performanță va dispune și de un mod special pentru derapaje controlate, denumit Drift Performance Profile. Odată activat, acest mod trimite până la 100% din putere către roțile din spate.

În plus, noul model va primi o suspensie adaptivă revizuită care va coborî garda la sol, precum și sistemul adaptiv Dynamic Chassis Control (DCC).

Deocamdată, Volkswagen nu a divulgat data lansării noului Golf R facelift.

Sursa: Volkswagen via Motor1

Articole similare

Euro 7: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare. Acestea vor intra în vigoare în 2026

Mihai Morcovescu

Noul Audi RS e-tron GT Performance facelift va fi lansat în 2024

Mihai Morcovescu

Tesla a inițiat o campanie de rechemare pentru modelul Cybertruck. Care este motivul?

Mihai Morcovescu