AUTOpro
Generale Stiri

OFICIAL: Volkswagen Golf GTI Clubsport – 300 CP și 267 km/h

Constructorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit noua versiune a popularului „hot-hatch” Golf GTI Clubsport.

Modelul de performanță din Wolfsburg oferă o putere maximă de 300 CP și o viteză de top ce poate ajunge la 267 km/h.

Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport vine cu 300 CP și 400 Nm de cuplu

Volkswagen

Săptămâna trecută, reprezentanții mărcii au publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Golf GTI Clubsport. Cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nürburgring, germanii au dezvăluit oficial noua versiune a modelului lor de performanță

Noul Golf GTI Clubsport a primit câteva actualizări de design minore. Astfel, mașina vine cu o parte frontală ușor redesenată, care se distinge printr-o bară de protecție revizuită, care este mai agresivă decât cea de pe un Golf GTI. Tot aici regăsim noi faruri LED și sigla mărcii iluminată.

La spate avem un eleron de dimensiuni generoase și o serie de accente finisate în negru lucios. Acestea sunt prezente la nivelul difuzorului de aer și a sistemului de evacuare Akrapovic. Acesta din urmă este oferit opțional în cadrul pachetului „Race”, care mai include o grafică specială și un plus de viteză.

Aspectul exterior este completat de un set de jante de 18 inch în standard. Opțional sunt disponibile jante forjate de 19 inch.

Noul Golf GTI Clubsport va debuta la final de 2024

În habitaclu au fost montate aceleași scaune sport de pe Golf GTI, care sunt îmbrăcate într-o tapițerie din ArtVelours. De asemenea, clienții vor mai regăsi un ecran multimedia de 12,9 inch și asistent virtual cu ChatGPT. În plus, cel de la volan va avea la dispoziție un mod de rulare „Special”.

Din punct de vedere tehnic, noul VW Golf GTI Clubsport a primit un motor de 2,0 litri turbo cu 4 cilindri. Acesta dezvoltă în continuare 300 CP și 400 Nm de cuplu. La fel ca predecesorul său, acest Golf GTI Clubsport vine exclusiv cu o transmisie automată cu 7 trepte, cu dublu ambreiaj. Demn de remarcat este faptul că cei de la Volkswagen au renunțat la cutia de viteze manuală care se regăsea inclusiv pe generația Mk7.

În aceste condiții, mașina poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și atinge o viteză de top de 267 km/h cu pachetul Race. Cu alte cuvinte, acesta este cel mai rapid Golf cu tracțiune față produs vreodată.

După debutul de la Nürburgring, noul Volkswagen Golf GTI Clubsport va fi pus în vânzare în Europa la sfârșitul acestui an.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Cel mai rapid și mai puternic Corvette din istorie, ZR1

Filip Sîrbu

ACAROM: producția națională de automobile a scăzut în luna aprilie cu 15%

Xpeng AeroHT X3 – prima mașină-elicopter electrică din lume a încheiat cu succes primul zbor de test

Darius Pana