AUTOpro
Generale Green car Stiri

Jeep Wagoneer S Trailhawk este conceptul care anunță o versiune off-road a SUV-ului electric american

Producătorul american de automobile Jeep a dezvăluit noul Wagoneer S Trailhawk, un concept dezvoltat pe aceeași platformă ca Wagoneer S standard.

Noul prototip prefigurează o viitoare versiune off-road a SUV-ului electric.

Noul Jeep Wagoneer S Trailhawk Concept are o gardă la sol cu 50 mm mai mare

Jeep

La câteva ore distanță după ce a prezentat noul Wagoneer S, cei de la Jeep au publicat și primele imagini și detalii referitoare la noul concept Wagoneer S Trailhawk. Acesta anunță o viitoare versiune off-road a noului SUV cu emisii zero al americanilor.

Conceptul împărtășește aceeași arhitectură STLA Large cu Wagoneer S de serie. Cu toate că Jeep nu divulgat sistemul de propulsie, totuși, ei precizează în comunicatul de presă că prototipul lor „dispune de toate capacitățile unui vehicul nou de producție”. Dacă ar fi să ghicim, asta ar însemna că Trailhawk folosește același pachet de baterii de 100,5 kWh și două motoare electrice, care dezvoltă împreună 600 CP.

Noul Trailhawk primește o serie de modificări specifice unui vehicul de teren. Astfel modelul de teren beneficiază de o suspensie înălțată, care mărește garda la sol cu 50 mm comparativ cu modelul de serie. Pentru a rezista la condițiile dificile de teren accidentat, partea frontală a fost îmbunătățită cu un scut de protecție metalic nou și cu un set de prize de aer în fața roților.

Șase moduri de rulare, inclusiv unul off-road

În plus, partea din față este tratată cu o vopsea specială împotriva zgârieturilor. Aspectul exterior este completat de anvelope speciale de off-road.

Americanii au operat o serie de modificări și la interior. Aici regăsim un panou special în zona consolei centrale. Acesta este finisat într-o nuanță de roșu și conține butoane pentru schimbarea modului de rulare și pentru blocarea diferențialelor. Conceptul oferă cinci moduri de conducere: Auto, Sand, Snow, Eco și Sport.

În plus, Trailhawk primește și un al șaselea mod de condus. Acesta se numește Rock și este dedicat ascensiunilor dificile la viteze mici. Totodată, în fața pasagerului există un mâner de susținere în loc de cel de-al treilea ecran așa cum am văzut pe versiunea standard.

Cei de la Jeep nu a confirmat deocamdată când va evolua Wagoneer S Trailhawk Concept într-un model de serie.

Sursa: Jeep

Articole similare

Tim Cook pune Apple în cursa self-driving

Filip Sîrbu

Skoda a atins pragul de 3.000.000 de SUV-uri produse

Mihai Morcovescu

Kia își aduce varianta electrică la München

Ana Cristina Militaru