AUTOpro
Generale Green car Stiri

Jeep a prezentat noul Wagoneer S: primul SUV electric global al mărcii oferă 600 CP

Americanii de la Jeep au publicat detaliile și fotografiile oficiale referitoare la noul Wagoneer S, primul model global al mărcii.

SUV-ul electric de dimensiuni mari oferă 600 CP, fiind cel mai rapid Jeep din istorie.

Noul Jeep Wagoneer S promite o autonomie de până la 482 de kilometri

Jeep

Jeep comercializează în Europa din 2022 SUV-ul compact Avenger, primul model complet electric din istoria mărcii. Acum, la aproape doi ani distanță, americanii lansează oficial noul Wagoneer S, care devine cel mai rapid model al producătorului.

Acesta este cel de-al doilea automobil din Grupul Stellantis construit pe platforma STLA Large, după noua generație Dodge Charger. Asta înseamnă că folosește o baterie de 100,5 kWh despre care Jeep spune că este capabilă să ofere o autonomie de peste 482 de kilometri.

Jeep nu a dezvăluit o rată de încărcare, însă din moment ce știm că mașina se poate încărca cu până la 350 kW, acesta ar trebui să fie unul dintre SUV-urile electrice cu cea mai rapidă încărcare. La o stație de încărcare rapidă, acumulatorul va putea fi încărcat de la 20% la 80% în doar 23 de minute.

Din punct de vedere al gabaritului, Wagoneer S este mai mic comparativ cu Wagoneer echipat cu motoare termice. Astfel, noul model măsoară 4.887 mm în lungime față de cei 5.453 mm ai modelului aflat deja pe piață. De asemenea, are o lățime de 2.123 mm și o înălțime de 1.645 mm. Caroseria noului SUV cu emisii zero are un coeficient aerodinamic de 0,29, fiind cel mai eficient Jeep de până acum.

Deși este un model creat și pentru teren accidentat, cei de la Jeep nu au divulgat nici un detaliu referitor la unghiurile de atac, de degajare și de rampă. În schimb, aflăm din comunicatul oficial că acesta primește două moduri de rulare: Snow și Sand.

Ediție specială de lansare cu 600 CP și 836 Nm

Noul Jeep Wagoneer S adoptă un design relativ simplu, cu o parte frontală dominată de clasica grilă cu cele șapte fante, care au fost restilizate și acum sunt iluminate. Totodată, mașina a primit un set de faruri LED, care sunt unite printr-o bandă luminoasă. La spate regăsim un eleron de dimensiuni generoase, montat deasupra lunetei.

Aspectul exterior este completat de jante de 20 de inch și de un plafon panoramic de sticlă, care este alcătuit din două secțiuni.

La interior modelul oferă un ansamblu de 45 de inch împărțită pe trei zone. Este vorba despre instrumentarul de bord digital, ecranul multimedia central și cel suplimentar din dreptul pasagerului din dreapta. În același timp, clienții vor avea la dispoziție și un al patrulea display, care este montat în consola centrală. Acesta include comenzile pentru instalația de climatizare și alte funcții.

Jeep a pregătit o ediție specială de lansare, denumită Launch Edition. Aceasta este pusă în mișcare de două motoare electrice, care dezvoltă în total 600 CP și 836 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, noul SUV electric este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h de doar 3,4 secunde.

Pentru început, noul Jeep Wagoneer S va fi disponibil doar pe piața din SUA și va costa de la 72.000 de dolari. Ulterior, va ajunge și pe alte piețe internaționale. Versiunea de lansare va ajunge la dealeri în toamna acestui an

Sursa: Jeep

Articole similare

BMW Seria 8 Gran Coupe: prima imagine teaser

Dragos Baltateanu

Volkswagen prezintă noul camper van T7 California Concept. Modelul de serie va sosi în 2024

Mihai Morcovescu

Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat Raliul Moldovei Moinești 2016

administrator_autopromag