AUTOpro
Generale Green car Stiri

Audi a introdus o nouă versiune pentru SUV-ul electric Q6 e-tron: autonomie de 640 km

Producătorul german de automobile Audi a anunțat lansarea unei noi versiuni pentru SUV-ul său electric Q6 e-tron, denumită Performance.

Aceasta oferă cea mai mare autonomie din gamă, de 640 de kilometri în regim WLTP.

Audi Q6 e-tron Performance folosește aceeași baterie de 100 kWh

La premiera mondială din luna martie a acestui an, Audi a prezentat două versiuni cu tracțiune integrală: Q6 e-tron quattro și SQ6 e-tron quattro. Acestea oferă cu 387 CP și, respectiv, 516 CP.

Acum, marca din Ingolstadt introduce o nouă versiune, denumită Performance așa cum spuneam. Numele sugerează mai multă putere, însă, în realitate, aceasta este cea mai puțin potentă dintre toate.

Astfel, noul Audi Q6 e-tron Performance folosește un motor electric de 326 CP, ceea ce înseamnă 61 de „cai” mai puțin decât varianta de bază. Cuplul este de 485 Nm. Noua versiune Q6 e-tron are roți motrice spate. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se realizează în 6,6 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h.

Bateria este aceeași de 100 kWh de pe modelele cu tracțiune integrală. Aceasta poate fi încărcată la un curent de 260 kW. Asta înseamnă că în 10 minute poate primi energie suficientă pentru o autonomie de 260 de kilometri. Repriza de încărcare de la 10 la 80% se realizează în 22 de minute.

Cât costă noul Audi Q6 e-tron Performance?

Cu o greutate de 2.275 kg, noua versiune cu tracțiune spate este cu 125 kg mai ușoară decât Q6 e-tron quattro. Cu toate acestea, sarcina utilă este aceeași, și anume 540 kg. Asta înseamnă că greutatea brută a lui Q6 e-tron Performance este mai mică, de 2.815 kilograme. 

Noul Audi Q6 e-tron Performance primește la exterior o serie de accente negre Mythos, faruri LED în echiparea standard și jante de 18 inch. La interior mașina dispune de scaune îmbrăcate în material textil și de ornamente gri.

Noua versiune Audi Q6 e-tron Performance este disponibilă pentru început doar în Germania. Prețul de pornire este de 68.800 de euro. Începând cu cel de-al treilea trimestru al anului va putea fi comandată și în restul Europei.

Toate variantele vor fi construite la uzina principală din Ingolstadt. Este posibil ca Audi să mai lanseze încă o variantă, care ar urma să fie poziționată sub Q6 e-tron Performance.

Sursa: Audi via Electrive

Articole similare

Test drive Jeep Renegade 4xe – Unde se țin esențele tari?

Filip Sîrbu

Primele impresii despre Dacia Spring

Gabi Gogiu

Test drive Peugeot 508 PSE – Pe cale de dispariție

Filip Sîrbu