AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen anunță actualizări în gama ID.3: nouă versiune de bază cu 170 CP și autonomie de 388 km

Producătorul german de automobile Volkswagen introduce o serie de actualizări în gama modelului electric ID.3.

Mai exact, hatchback-ul cu emisii zero primește trei versiuni noi, care oferă mai multă putere, o autonomie mai mare și dotări mai bune în standard.

Noile versiuni Volkswagen ID.3 oferă mai multă putere și o autonomie mai mare

Volkswagen

Modelul electric Volkswagen ID.3 este cel mai bine vândut automobil din gama ID. Pentru a-l face și mai atractiv, cei de la Volkswagen au extins oferta cu trei noi versiuni. Este vorba despre o versiune entry-level ID.3 Pure, una îmbunătățită ID.3 Pro și una de performanță ID.3 GTX mai puternică.

Versiunea entry-level ID.3 Pure oferă 170 CP și folosește o baterie de 52 kWh, care asigură o autonomie de până la 388 de kilometri (WLTP). Puterea maximă de încărcare este de 145 kW.

Cum spuneam, ID.3 a primit o versiune Pro îmbunătățită. Acesta a primit cea mai nouă versiune de software, iar acum oferă 231 CP în loc de 203 ca până acum. Cu aceste resurse, mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. Datorită bateriei de 59 kWh, autonomia de ajunge până la 434 de kilometri. În plus, puterea de încărcare a crescut de la 120 kW la 165 kW.

Vârful de gamă ID.3 GTX primește două motoare electrice, care dezvoltă împreună o putere maximă de 285 CP și un cuplu de 545 Nm. Anterior, modelul folosea un singur motor electric de 286 CP și 545 Nm. În aceste condiții, repriza 0-100 km/h se realizează acum în doar 5,9 secunde.

În schimb, autonomia a crescut la 604 km în regim WLTP datorită unei baterii litiu-ion de 79 kWh. Aceasta poate fi încărcată la stațiile de încărcare rapidă DC cu până la 185 kW. Asta înseamnă că ID.3 GTX poate fi încărcată de la 10% la 80% în doar 26 de minute.

Toate acestea primesc în standard ecran central multimedia de 12,9 inch. Opțional sunt oferite un Head-up Display cu realitate augmentată și un sistem audio Harman Kardon. Volkswagen a deschis listele de comenzi pentru toate cele trei noi versiuni pe piața din Germania.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Programul Castrol SERVICE îmbunătățit cu o nouă certificare

Filip Sîrbu

Un nou motor diesel pentru vârful de lance Opel Insignia

Filip Sîrbu

Limuzina Tesla Model S P85D accelerează mai bine ca un Ferrari

administrator_autopromag