AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen va lansa un nou model electric accesibil în 2027 

Constructorul german de automobile Volkswagen a confirmat că va lansa un nou model complet electric de oraș accesibil în 2027.

Cu această ocazie, compania din Wolfsburg a publicat prima imagine-teaser cu viitorul vehicul.

Viitorul model electric Volkswagen va avea un preț de circa 20.000 de euro

Volkswagen

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă vehiculele electrice reprezintă prețurile ridicate ale acestora. Cu toate acestea, cei de la Volkswagen se pregătesc să lanseze un automobil cu emisii zero „entry-level”, care va avea un preț de aproximativ 20.000 de euro.

Oficialii companiei păstrează deocamdată detaliile secrete, însă Consiliul de administrație a semnat deja proiectul de mobilitate electrică. În plus, se pare că viitorul model electric accesibil ar urma să-și facă debutul în 2027.

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, viitoarea electrică de buget VW ar urma să fie plasată în gamă sub actualul ID.3. Viitorul EV va fi dedicat pieței din Europa, iar imaginea-teaser publicată de VW ne arată silueta unui hatchback cu design futurist. Acesta pare să fie un mix între ID.3 și e-Up.

Viitorul model va primi o caroserie cu un design caracterizat de linii rotunde și detalii sportive. Acesta va avea o parte frontală rotunjită și un parbriz foarte înclinat. De asemenea, se observă un eleron posterior deasupra lunetei și aripi care par să fie foarte evazate.

Grupul Volkswagen va lansa patru noi modele electrice până la sfârșitul lui 2025

Volkswagen

„Sunt foarte încântat că vom lansa un proiect orientat către viitor. Este vorba despre o soluție de mobilitate electrică accesibilă produsă în Europa pentru Europa”, a declarat Oliver Blume, CEO-ul Grupului Volkswagen.

La rândul său, Thomas Schafer, șeful mărcii Volkswagen, a adăugat: „Pentru ca electromobilitatea să fie răspândită este nevoie de mașini atractive, în special în segmentul entry-level. Promisiunea mărcii noastre este: electromobilitate pentru toți. În ciuda prețului atractiv, vehiculele noastre electrice vor stabili noi standarde în segmentul entry-level în materie de tehnologie, design, calitate și experiența clienților”.

Este de așteptat să aflăm mai multe detalii înainte de lansare. Cu toate acestea, Volkswagen dezvoltă deja o „gamă de mașini electrice urbane”, care a fost prefigurată de conceptul ID.2all și care va sosi până la sfârșitul anului 2025. Această gamă va fi compusă din două modele Volkswagen, o compactă și un crossover (foto sus), precum și dintr-un SUV Skoda și un model Cupra neprecizat. Toate acestea vor fi construite în Spania.

Anunțul cu privire la viitorul model electric accesibil vine la câteva zile după ce Volkswagen a încheiat discuțiile cu cei de la Renault pentru dezvoltarea în comun a unui model electric de oraș. Decizia a fost luată după ce germanii au decis să construiască o nouă arhitectură dedicată pentru un astfel de model cu emisii zero.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Spring va veni pe piață, la… primăvara viitoare!

Dan Vardie

Renault introduce o versiune Rafale plug-in hybrid de 300 CP (VIDEO)

Mihai Morcovescu

În direct de la evenimentul de lansare al noului Ford Focus

administrator_autopromag