AUTOpro
Generale Hybrid Plug-in Hybrid Stiri Tehnologie

Horse Powertrain Limited, producător global de sisteme de propulsie, a fost înființat în mod oficial

Reprezentanții grupurilor auto Renault și Geely au anunțat în mod oficial înființarea Horse Powertrain Limited, producător de sisteme de propulsie termice și hibride.

Anunțul vine la mai puțin de un an de la momentul la care cei doi giganți auto au semnat acordul de formare a acestei divizii. Fiecare grup va deține câte o participațiune de 50%.

Horse Powertrain Limited are în vedere o cifră de afaceri de 15 miliarde de euro

Horse Powertrain Limited

Acordul de asociere în participațiune între Grupul Renault și Geely a fost semnat la 11 iulie 2023. După ce a fost obținută aprobarea autorităților competente, Renault Group, Grupul Geely Holding (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) (denumit în mod colectiv Geely ) au creat oficial HORSE Powertrain Limited, cu sediul la Londra, în Marea Britanie.

Aceasta a fost înființată cu scopul de a prelua întreaga activitate de dezvoltare și producție a motoarelor termice, sistemelor hibride și a transmisiilor pentru acestea. Prin asocierea cu grupul chinez Geely, compania Horse din cadrul Renault a format Horse Powertrain Limited.

Oficialii Grupului Renault au precizat că Horse Powertrain Limited țintește o cifră de afaceri anuală de aproximativ 15 miliarde de euro. În același timp, noua companie are în vedere o capacitate de producție de cinci milioane de motoare cu ardere internă și sisteme hibride pe an. Portofoliul va cuprinde tehnologii de ultimă generație pe care Horse Powetrain Limited le va pune la dispoziția partenerilor săi globali.

„Ziua de astăzi marchează un pas important în îndeplinirea uneia dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă industria auto: decarbonizarea transportului rutier. Acest parteneriat cu o companie lider precum Geely ne va permite să creăm un nou jucător cu capacitățile, know-how-ul și cunoștințele necesare pentru a dezvolta tehnologii pentru motoare termice cu emisii foarte scăzute și hibride foarte economice, esențiale pentru viitor. Prin Horse Powertrain Limited, Renault Group va putea obține leadership-ul și amploarea globală într-un sector care reprezintă mai mult de 80% din vânzările sale. Împreună, vom face față provocării decarbonizării prin plasarea inovației în prim-planul activităților noastre”, a declarat Luca de Meo, CEO al Grupului Renault.

Uzina Dacia de la Mioveni va face și ea parte din noul gigant al motoarelor la nivel global.

Ce soluții termice și hibride oferă Horse Powertrain Limited

Pentru a reuși decarbonizarea pe o piață în care mai mult de jumătate din vehiculele produse ar trebui să fie încă echipate cu motoare termice până în 2040, Renault Group și Geely consideră că este necesară combinarea mai multor tehnologii de propulsie, cum ar fi motoare cu ardere internă foarte eficiente, carburanți cu emisii reduse de carbon și hidrogen.

Horse Powertrain Limited va proiecta, va dezvolta, va produce și va vinde toate soluțiile și sistemele pentru motoare, transmisii, sisteme hibride și baterii, echipate cu cele mai recente tehnologii.

Cu acest proiect, Renault Group și Geely vor beneficia, ambele, de un efect imediat de scară și de o mai bună acoperire a pieței. Datorită transferului de proprietate intelectuală de la Renault Group și Geely, Horse Powertrain Limited este de acum pe deplin autonomă pentru a dezvolta viitoarele tehnologii de propulsie de care piața va avea nevoie, în special în zona combustibililor alternativi, cum ar fi metanolul verde, etanolul și hidrogenul. Portofoliul de produse complementare și amprenta regională ale joint-venture-ului va putea oferi soluții pentru 80% din piața globală, în creștere, a grupurilor motopropulsoare hibride și termice.

Horse Powertrain va deveni furnizor pentru mai mulți clienți industriali, inclusiv Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan și Mitsubishi Motors Company. Compania este pregătită să își servească clienții și partenerii din întreaga lume pentru a-i sprijini cu soluții complete în ceea ce privește tehnologiile de propulsie și va primi parteneri pentru a consolida acoperirea lanțului valoric.

Horse Powertrain Limited va fi lider mondial în soluții hibride și termice, cu:
• 17 uzine globale
• 9 clienți în 130 de țări
• 5 centre R&D
• cca 19 000 de angajați
• o cifră de afaceri anuală estimată în jurul a 15 miliarde de euro
• aproximativ 5 milioane de grupuri motopropulsoare pe an
• acoperire pentru toate tipurile de soluții hibride – full hybrid și plug-in hybrid, reîncărcabil, cu autonomie sporită, precum și motoare cu ardere internă care utilizează combustibili alternativi precum etanol, metanol, GPL, GNC, H2 etc.

Structura de conducere a companiei Horse Powertrain Limited

Conducerea celor două subgrupuri Aurobay și Horse, reunind active și know-how-ul industrial al celor două companii, rămâne neschimbată: Ruiping Wang, CEO al Aurobay, cu sediul în Hangzhou (China), Patrice Haettel, CEO al Horse, cu sediul în Madrid (Spania). Ei vor raporta direct lui Matias Giannini.

Consiliul de administrație al Horse Powertrain Limited va fi compus din 6 membri:
• Trei directori din partea Geely: Daniel Li (Vice Președinte al Geely Auto și CEO al Geely Holding) va deveni Președinte al Consiliului de administrație, Jerry Gan (CEO al Geely Auto Group) și Joe Zhang (Director Financiar al Geely Holding).
• Trei directori din partea Renault Group: François Provost (Director Achiziții, Parteneriate și Afaceri Publice), Gilles Le Borgne (Director Inginerie) și Denis Le Vot (CEO al Dacia & Director Logistică).

Începând cu 31 mai 2024, respectivele entități operaționale ale HORSE Powertrain Limited și anume Horse și Aurobay, vor fi deconsolidate din Renault Group și, respectiv, din Geely.

Sursa: Renault

Articole similare

Volkswagen Golf R – primele informații și imagini oficiale

AUTOBEST și VINFAST – parteneriat strategic pentru un viitor fără de emisii

Filip Sîrbu

Infiniti va dezvălui pe 17 august noul concept QX Monograph