AUTOpro
Generale Green car Stiri

Renault prezintă noul concept U1st Vision, care prefigurează o viitoare utilitară electrică (VIDEO)

Constructorul francez de automobile Renault și compania de mobilitate inteligentă Software Republique au prezentat noul concept U1st Vision.

Acesta prefigurează o viitoare utilitară electrică de serie pe care o vom vedea pe șosele începând cu 2026.

Viitoarea utilitară electrică va fi produsă în colaborare de Renault și Volvo

Renault

Renault și mai multe firme din cadrul Software Republique au realizat noul concept U1st Vision (You First Vision). Acesta ne oferă indicii despre felul în care își imaginează francezii viitorul în materie de servicii mobile „mai aproape de clienți”. Este vorba despre servicii medicale sau de reparații, care vor putea fi chemate oricând și oriunde.

Prototipul este descris de cei de la Renault drept „o clinică mobilă”. Aceasta va putea funcționa inclusiv în zonele unde accesul la diverse servicii este limitat. Viitorul vehicul va oferi servicii de îngrijire preventivă, diagnosticare și chiar tratament.

Conceptul U1st Vision este este alcătuit dintr-un modul autonom multiservicii („pop-up”). Acesta este bazat pe o platformă de vehicule comerciale ușoare electrice, denumită FlexEVan. Arhitectura reunește tehnologii inovatoare ale celor 7 firme din cadrul Software Republique, care sunt dedicate vehiculelor utilitare electrice ușoare.

Noul concept este dotat cu echipamente medicale de ultimă generație și chiar cu un sistem de inteligență artificială. Pentru a putea monitoriza starea de sănătate a unui pacient, sistemul AI va putea fi conectat la dispozitive inteligente precum smartphone sau smartwatch.

Renault anunță că U1st Vision va fi transformat într-un model de serie în 2026. Viitoarea utilitară electrică va fi produsă de către compania Flexis SAS, o firmă creată de constructorul francez în colaborare cu Volvo.

Sursa: Renault

Articole similare

Carlos Tavares despre Stellantis: „Great, rather than big”

Dan Vardie

Ce s-a întâmplat cu Sono Sion, automobilul electric alimentat cu energie solară care trebuia să debuteze în 2023

Mihai Morcovescu

Ford Focus RS – primele impresii

administrator_autopromag