AUTOpro
Concept car Generale Stiri

BMW a prezentat noul concept Skytop: design inspirat de Z8 și motor V8 de 625 CP

Constructorul german de automobile BMW a prezentat în cadrul Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este noul concept, denumit Skytop.

Vehiculul este inspirat de modele anterioare și ascunde sub capotă cel mai puternic propulsor V8 al mărcii bavareze.

BMW Skytop Concept este propulsat de un motor de 4,4 litri și 625 CP

BMW

Așa cum se întâmplă an de an la Villa d’Este, și la ediția 2024 a evenimentului de lângă lacul Como, BMW a venit cu un nou concept. Acesta se numește Skytop și este un coupe cu două locuri cu acoperiș retractabil care se inspiră din modelele anterioare ale germanilor.

Din punct de vedere vizual, legăturile cu roadster-ul Z8 sunt evidente. Partea frontală cu bot de rechin și stopurile subțiri sunt puternic inspirate de roadster-ul lansat la începutul anilor 2000. În schimb, capota sculptată, farurile LED cu profil subțire și partea din spate cu acoperiș plat amintesc de modelul 503 de la sfârșitul anilor 1950.

Nuanța exterioară de maro a fost creată special la uzina BMW din Dingolfing, La interior regăsim detalii care amintesc de Seria 8, precum instrumentarul de bord digital, ecranul multimedia, consola centrală și selectorul cutiei de viteze.

Scaunele și volanul sunt îmbrăcate în piele și prezintă accente în stil brogue. Tonul maro roşcat al suprafeţelor creează o schemă de culori consistentă, care oferă o ambianță de lux şi spaţiu. Acoperișul din piele este compus din două secțiuni, care se îndepărtează manual și se depozitează într-un compartiment special din portbagaj.

Conceptul germanilor folosește cel mai puternic motor V8 al mărcii. Este vorba despre propulsorul de 4,4 litri și 625 CP, care se regăsește și pe versiunea M8 Competition.

Deocamdată, oficialii BMW nu au precizat dacă Skytop Concept va fi transformat într-un model de serie.

Sursa: BMW

Articole similare

Jidu va face masini autonome inteligente

Filip Sîrbu

Video !!! Renault a prezentat pick-up-ul Alaskan

administrator_autopromag

Ultimate Travel Guide to The Most Popular Thai Dishes

Mihai Predescu