AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Aston Martin Valhalla va intra în producția de serie în 2024: motor V8 de 1.000 CP

Producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin va demara în 2024 producția de serie a lui Valhalla, unul dintre cele mai așteptate modele ale sale.

Acesta va fi primul supercar hibrid al englezilor, urmând să folosească un sistem de propulsie plug-in hybrid de peste 1.000 CP.

Aston Martin Valhalla va fi produs într-o serie limitată de 999 de unități

Aston Martin

În 2019, Aston Martin a prezentat conceptul Valhalla sub numele de cod AM-RB 003. De atunci, constructorul britanic a oferit o serie de informații despre viitorul supercar hibrid.

Acum, la mai bine de patru ani distanță, au fost publicate primele imagini oficiale. Acestea au fost realizate în timpul testelor care au avut loc pe circuitul de la Silverstone.

Supercarul va renunța la motorul V6 pentru a face loc, în premieră, unui sistem de propulsie hibrid. Acesta va fi alcătuit dintr-un V8 biturbo de 4,0 litri de origine Mercedes-AMG, care va funcționa alături de trei motoare electrice – două pe puntea față și unul integrat în transmisie. Puterea totală anunțată va fi de 1.012 CP, iar cuplul maxim va fi de 1.000 Nm.

În ceea ce privește performanțele, britanicii spun că supercarul hibrid va putea atinge o viteză maximă de 350 km/h și un timp de 2,5 secunde pentru sprintul 0-100 km/h. Autonomia pur electrică va fi de 15 kilometri. Tracțiunea integrală va fi oferită standard.

Prototipul testat la Silverstone prezintă o serie de noutăți estetice, cum ar fi prize laterale mai mari pentru un aspect mai agresiv. De asemenea, se disting o serie de elemente de serie între care farurile, oglinzile laterale și un spoiler posterior activ. La spate se observă o variantă a difuzorului de aer văzută prima dată pe concept.

Noul Aston Martin Valhalla va fi produs într-o serie limitată de doar 999 de exemplare și va fi lansată, cum spuneam, în 2024.

Sursa: Motor1

Articole similare

Tesla își schimbă strategia: nu va mai vinde 20 de milioane de mașini pe an până în 2030

Mihai Morcovescu

Jocurile video, folosite pentru sistemele de siguranță ADAS ale Porsche

Florin Amariei

Noul Praga R1, un proiect marca Frank Stephenson și Praga Cars

Florin Amariei