AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

General Motors dă în judecată orașul San Francisco și solicită recuperarea a 121 de milioane de dolari

Gigantul american General Motors a intentat un proces împotriva orașului San Francisco și solicită restituirea sumei de 121 de milioane de dolari.

În plângerea depusă săptămâna trecută, compania de peste Ocean spune că acești bani reprezintă taxe și penalități neloiale plătite în perioada 2016-2022, după achiziționarea diviziei Cruise.

General Motors spune că divizia Cruise nu ar trebui inclusă în calcularea obligațiilor sale fiscale

General Motors

Divizia Cruise se află deja într-un alt proces, după ce robo-taxiurile sale autonome au fost interzise pe străzile din orașul San Francisco din motive de siguranță.

Motivul pentru care General Motors a intentat proces împotriva autorităților din San Francisco nu are legătură cu celălalt proces, ci cu impozitele.

Oficialii companiei din Detroit consideră că au plătit prea multe taxe într-un interval de doar șapte ani (2016-2022). De aceea, dorește să recupereze 121 milioane de dolari. Din această sumă, 13 milioane de dolari reprezintă dobânzi și penalități pentru aceeași perioadă.

Producătorul auto american spune că divizia Cruise este o entitate separată de General Motors, generând vânzări minime în această regiune. De aceea, nu ar trebui să fie inclusă în calculele obligațiilor fiscale ale GM.

General Motors va concedia 24% din forța de muncă de la Cruise

Reprezentanții companiei spun că divizia Cruise a generat vânzări de doar circa 677.000 de dolari în San Francisco în 2022. Divizia nu angajează pe nimeni în orașul californian, nu deține fabrici sau alte locații fizice și nici nu are filiale.

În acest context, General Motors a fost nevoit să retragă taxiurile robot Cruise de pe șoselele americane ca urmare a unui accident grav produs în San Francisco la 2 octombrie 2023. Atunci, o femeie a fost lovită de o mașină și aruncată în fața unui Cruise, care a târât-o câțiva metri înainte ca acesta să oprească.

Departamentul de Autovehicule din California a retras permisele de operare ale taxiurilor robot Cruise după acest accident. Ulterior, GM a anunțat că va concedia 24% din forța de muncă a diviziei Cruise, ceea ce înseamnă că 900 de muncitori ar urma să rămână fără loc de muncă.

Sursa: Electrek

Articole similare

Ford a început să livreze primele exemplare Transit Courier și Tourneo Courier produse la Craiova

Noutățile începutului de an, prezentate la Detroit

Nissan Leaf va fi relansat sub forma unui SUV complet electric

Mihai Morcovescu