AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

General Motors ar putea renunța la Apple CarPlay și Android Auto pe viitoarele sale modele electrice

Gigantul american General Motors a anunțat că ar putea renunța la sistemele multimedia bazate pe Apple CarPlay și Android Auto pe viitoarele automobile electrice pe care le va produce.

În locul acestora, GM ar urma să implementeze un sistem propriu, care va fi bazat pe sistemul software Ultifi. Reprezentanții companiei spun că noul sistem multimedia va fi mai bine adaptat pentru mașinile lor.

General Motors va dezvolta propriul sistem de operare

Apple CarPlay și Android Auto sunt prezente pe aproape fiecare automobil nou vândut astăzi, în cele mai multe cazuri acestea fiind oferite standard.

Marii producători auto își dezvoltă propriile sisteme de operare pentru dispozitivele multimedia, care sunt compatibile cu aplicațiile dezvoltate de cele două companii care domină piața dispozitivelor mobile.

Acest lucru se va schimba în cazul anumitor constructori, care nu vor mai oferi sistemele oferite de Apple și de Android. Astfel, General Motors a anunțat oficial că va renunța la cele două sisteme pe viitoarele sale modele de serie, mai ales cele electrice și va implementa un sistem propriu.

Americanii spun că nu va fi o schimbare bruscă și promit că funcționalitățile Apple CarPlay și Android Auto vor continua să fie disponibile pe toate modelele sale actuale termice și electrice.

Noul sistem de operare dezvoltat de GM va fi bazat pe sistemul software Ultifi. Repreentanții companiei americane spun că software-ul propriu va oferi o funcționalitate mai bună comparativ cu sistemul care trebuie accesat prin intermediul unui smartphone.

Astfel, GM promite funcții de navigație mai avansate, care pot găsi rute mai eficiente pentru mașinile electrice și pot localiza stații de încărcare. De asemenea, GM susține că propriul sistem de operare va fi ușor de actualizat cu noi funcții și aplicații de la producător și de la companii terțe.

Primele automobile cu emisii zero din portofoliul General Motors care vor primi noul sistem de operare vor fi Chevrolet Blazer EV, Chevrolet Equinox EV, GMC Sierra EV și Cadillac Celestiq.

Sursa: General Motors via Motor1

Articole similare

Defender a murit! Trăiască Defender

Filip Sîrbu

Premieră mondială: noul van de la LEVC

Dan Vardie