AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Hertz va achiziționa 175.000 de vehicule electrice de la General Motors în următorii 5 ani

Hertz și General Motors au anunțat semnarea unui acord prin care gigantul de închirieri mașini intenționează să achiziționeze 175.000 de vehicule electrice până în 2027. Tranzacția este estimată la câteva miliarde de dolari și reprezintă un prim pas în procesul de electrificare a flotei de mașini deținută de compania de închirieri mașini din Florida. Primele mașini vor fi livrate începând cu primul trimestru din 2023.

Hertz a spus că va cumpăra modele cu emisii zero de la majoritatea mărcilor deținute de GM, precum Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac și BrightDrop. Planul reprezintă, spun specialiștii, cea mai mare extindere a unei flote de vehicule electrice destinată clienților, care va cuprinde modele din toate segmentele, de la SUV-uri și crossovere până la automobile de lux, pick-up-uri și furgonete.

Mașinile electrice cumpărate de Hertz vor parcurge 12 miliarde de km până în 2027

hertz

Potrivit lui Steve Carlisle, șeful operațiunilor nord-americane al producătorului auto, în următorii 5 ani, oficialii Hertz estimează că viitorii clienți ar putea călători mai mult de 12 miliarde de kilometri cu noile vehicule electrice. Asta ar însemna că, în comparație cu vehiculele convenționale echipate cu motoare alimentate cu benzină care parcurg aceeași distanță, se vor economisi aproximativ 3,5 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon.

Anunțul vine la jumătate de an după ce Hertz a comandat 65.000 de electrice la Polestar, pentru care producătorul scandinav a început deja livrările. În 2021 se zvonea că Tesla va furniza celor de la Hertz 100.000 de vehicule cu zero emisii, valoarea totală a tranzacției fiind estimată la 4,2 miliarde de dolari. Informația a fost, însă, infirmată de CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Lucrarea noastră cu Hertz este un pas uriaș înainte pentru reducerea emisiilor și adoptarea vehiculelor electrice, care va ajuta la crearea a mii de noi clienți de vehicule electrice pentru GM. Cu alegerea vehiculului, tehnologia și autonomia pe care o oferim, sunt încrezător că fiecare experiență de închiriere. va crește în continuare considerația de cumpărare pentru produsele noastre și va stimula creșterea companiei noastre

Mary Barra, CEO General Motors

În același timp, Hertz intenționează să închirieze 50.000 de vehicule electrice Tesla șoferilor Uber, care operează acum în 25 de orașe din SUA. Deocamdată, nu există nici o informație cu privire la posibilitatea ca și modelele pe care GM le va furniza Hertz vor fi oferite în condiții similare, informează InsideEVs.

Cu astfel de investiții masive, Hertz își propune să creeze cea mai mare flotă de închiriere de vehicule electrice din America de Nord, cu zeci de mii de automobile cu emisii zero care vor fi disponibile pentru închiriere în 500 dintre locațiile sale situate în 38 de state americane. Obiectivul actual al companiei este ca 25% din flota sa să fie electrică până la sfârșitul anului 2024.

Primele vehicule electrice vor ajunge la Hertz în primul trimestru din 2023

Primele vehicule electrice pe care GM le va livra către Hertz sunt Chevrolet Bolt EV și Bolt EUV, iar livrările ar urma să demareze în primul trimestru al anului 2023.

Se preconizează că producătorul de automobile din SUA va crește livrările către compania de închirieri mașini între 2023 și 2025. Producția de vehicule electrice va fi influențată de inaugurarea noilor fabrici de baterii „Ultium Cells” din statele Ohio, Tennessee și Michigan.

Până în 2025, GM plănuiește să aibă o capacitate anuală de producție de un milion de vehicule electrice în America de Nord.

Oficialii General Motors spun că astfel de tranzacții ar reduce presiunea ce planează asupra sa în tentativa de a atinge obiectivele de vânzări de mașini electrice prin vânzări către clienți individuali, o piață dominată în prezent de Tesla.

Articole similare

Renault Captur Red Edition este disponibil și în România

Dragos Baltateanu

Dacia a atins în decembrie pragul de 1.000 de „Pack Sleep” vândute

Mihai Morcovescu

Mercedes-Benz Vision EQXX – un BEV cu peste 1.000 de km autonomie

Florin Amariei