AUTOpro
Stiri

Producția modelului Polestar 2 a început în China

O marcă desprinsă din Volvo, Polestar aparține gigantului Geely și își propune să devină un brand premium full-electric.

În timp ce uzinele din Europa și Statele Unite se închid din cauza epidemiei de COVID-19, China pare să își revină rapid. Polestar tocmai a anunțat că a demarat producția modelului Polestar 2 la uzina din Luqiao, China. În condiții speciale, pentru a garanta securitatea personalului și a lanțului de furnizori, producția primului model integral electric din această uzină a debutat rapid, iar oficialii sunt încrezători că primele unități vor ajunge la clienții europeni în vara acestui an. De altfel, Europa este prima piață pe care va ajunge Polestar 2, urmată apoi de China și apoi America de Nord.

Polestar 2 este un model electric de performanță. Echipat cu un motor de 408 CP și 660 Nm, Polestar 2 garantează o autonomie de 470 km, datorită bateriei cu capacitatea de 78 kWh.

De asemenea, Polestar 2 este prima mașină din lume disponibilă cu un sistem de infotainment “powered by Android” cu aplicații ca Google Maps, Google Assistant și Play Store incluse.

Articole similare

Hyundai nu mai vinde Kona electric în Coreea de Sud

Florin Amariei

Ford și-a anunțat retragerea din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Robert Stan

Marca DS a grupului francez PSA a intrat oficial pe piața din România

administrator_autopromag

Leave a Comment