AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Interviuri Stiri

“Nu știm dacă vom mai trece la Euro 7 pentru diesel”, Carlos Tavares, CEO PSA

PSA - Carlos Tavares

Carlos Tavares, CEO-ul grupului PSA, spune că nu s-a luat încă o decizie referitoare la trecerea la normele EURO 7 pentru motoarele diesel destinate autoturismelor.

După anularea Salonului Auto de la Geneva, multe întâlniri și interviuri au fost anulate. Nu toate, însă. Și pentru că CEO-ul grupului francez PSA, Carlos Tavares, are o relație specială cu AUTOBEST, acesta a participat la o discuție interactivă, prin teleconferință, cu membrii juriului. Datorită apartenenței revistei AUTOpro la juriul european AUTOBEST, vom publica acest interviu în numărul următor al revistei. Până atunci, iată o declarație a șefului PSA referitoare la viitorul motorizărilor diesel ale grupului.

Mixul dintre motoarele pe benzină și cele diesel, la nivelul vânzărilor, s-a stabilizat la puțin peste 30 procente și știți că am ajuns aici venind de la 50, poate chiar 60 de procente. În ultimele luni, acest procent s-a stabilizat la puțin peste 30% atât la nivelul PSA, cât și al pieței europene în general. Așadar, clienții deja au răspuns la această întrebare. Surprinzător, liniile de producție pentru motoarele diesel lucrează la capacitate maximă, dar asta pentru că am transferat o parte dintre instalații la producția de motoare pe benzină. Ceea ce a rămas la diesel, funcționează din plin. În ceea ce privește trecerea dieselului la Euro 7, în cadrul grupului, este foarte probabil să îl avem pentru motoarele diesel ale vehiculelor comerciale ușoare. Pentru motorizările destinate autoturismelor, nu s-a luat încă o decizie, depinde de cum vor evolua reglementările emisiilor, dar și de cererea pieței. Vom răspunde cererii clienților, chiar dacă trebuie să recunoaștem că alegerea lor este mult influențată de reglementările emisiilor de noxe.

Veți putea citi interviul integral în următorul număr al revistei AUTOpro.

Articole similare

O insulă grecească va introduce transportul public electric

Andrada Arsenie

Audi prezintă primele schițe cu modelul Q4 e-tron

Dragos Baltateanu

Atelierul Auto al Regelui Mihai, în curând complet restaurat

Florin Amariei

Leave a Comment