AUTOpro
Stiri

Dacia și Ford au reluat, de astăzi, producția

ACAROM

Automobile Dacia și Ford România au reluat astăzi producția de motoare și vehicule la uzinele din Mioveni și Craiova.

Oficialii Automobile Dacia, cel mai mare producător autohton de automobile, au anunțat astăzi că „în acord cu partenerii sociali, începând din 4 mai, producția pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată. La uzina Mecanica și Șasiuri, lucrul se desfășoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcția Logistică România, într-un singur schimb”.

Trebuie menționat că, la uzina din Mioveni, activitățile de producție au fost reluate parțial încă de pe 21 aprilie, pe bază de voluntariat, însă de astăzi activitatea se desfășoară în conformitate cu planurile companiei.

Mai mult chiar, din 11 mai, uzina Vehicule va funcționa în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume.

Conform producătorului, „toate măsurile sanitare în vigoare, în România, au fost implementate astfel încât activitățile să se deruleze în condiții de protecție a sănătății angajaților.

Din prima zi de lucru a reluării parțiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectând distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.

Pe lângă uzina din Mioveni, și cea a Ford de la Craiova a reînceput de astăzi activitatea. Fabricarea de vehicule se reia etapizat, într-un singur schimb de lucru la Secția de Producție Vehicule și la cea de Producție Motoare. Persoanele care nu vor veni la muncă vor rămâne în șomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Conform Ford, producția începe treptat, acordându-se prioritate comenzilor venite de la clienții din întreaga lume și va crește în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia. Planurile de producție țin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restricțiile de circulație națională și de redeschiderea reprezentanțelor de vânzări ale dealerilor Ford pe piețele cheie, precum și de cererea clienților.

Oficialii Ford România au anunțat că „protejarea și menținerea sănătății și a siguranței angajaților noștri este principala prioritate a Ford în procesul de reluare a producției și revenire la muncă. Prin urmare, pe lângă implementarea tuturor reglementărilor generale privitoare la protejarea sănătății, Ford va recurge în unele cazuri chiar și la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent, care se aplică la nivel global pentru Ford Motor Company, pentru a asigura tuturor angajaților cea mai bună protecție posibilă”.

Articole similare

Inside story în exclusivitate despre noua generație Dacia Duster, mâine la ora 10:00 fix!!!!!

Filip Sîrbu

CES 2023: HOLON este un vehicul autonom desenat de Pininfarina ce va intra în producție din 2025

Darius Pana

Programul RABLA Clasic: Prima de casare va crește în acest an cu 15%

Mihai Morcovescu

Leave a Comment