AUTOpro
Stiri Eveniment Generale

Noutățile Grupului Renault și ale Stellantis la Salonul Auto de la Paris 2022

Renault

Salonul Auto de la Paris își deschide din nou porțile în 2022, începând cu data de 17 octombrie, după ce a fost anulat în anii anteriori din cauza pandemiei COVID-19. Avem primele noutăți despre modelele pe care Grupul Renault și Stellantis le vor expune cu ocazia Mondial de l’Auto Paris.

Știm cu toții că parte a Grupului Renault este și marca noastră autohtonă, așa că vom începe cu Dacia. Aici nu ar mai fi cu adevărat noutăți exclusive, întrucât știm deja că va fi expusă întreaga gamă cu noua identitate de marcă. Totodată, conceptul Dacia Manifesto va fi și el prezent spre a-și spune povestea așa cum se cuvine.

De la Renault vor fi cu siguranță expuse cele mai multe noutăți la Salonul Auto de la Paris 2022. În primul rând vom vedea în continuare un concept Renault 5, care a fost dezvăluit în mai multe rânduri sub formă virtuală, și nu mașina de serie. Facem această afirmație întrucât Renault a declarat oficial că acesta va fi cazul.

O reinterpretare modernă a celului ce a fost Renault 4 va ajunge și ea la standul mărcii franceze.

Renault 4 L
Renault 4 L

Vorbim și de această dată de un prototip, de un concept care să impresioneze și care să facă trimitere către linia pe care o va urma mașina de serie. Aceasta ne așteptăm să fie un hatchback compact, poate încadrat chiar într-o clasă superioară, o mașină de familie complet electrică.

Ultima noutate absolută Renault va fi prezentarea lui Kangoo E-Tech electric în versiunea de pasageri. Este pentru prima dată când un Renault Kangoo complet electric se adresează familiilor și nu companiilor.

Standul Renault va mai găzdui și Megane E-Tech electric, dar și Austral E-Tech hybrid, așa că de la marca franceză chiar vom avea ce descoperi.

Alpine, brandul exotic al Grupului Renault, va expune la Salonul Auto de la Paris 2022 atât modele actuale și tehnologii din Formula 1, cât și un concept car complet nou. Acesta previzionează o nouă etapă în transformarea mărcii.

Mobilize Duo
Mobilize Duo

Nu în ultimul rând, Mobilize, compania de ride-sharing a Grupului Renault, este așteptată să-și anunțe planurile de viitor, dar să expună și mașinuța de clasă mini Mobilize Duo.

Noutățile Stellantis la Salonul Auto de la Paris 2022 vin de la Jeep și Peugeot

Jeep, producătorul american de vehicule 4×4, vine în capitala Franței cu cel mai nou model complet electric pregătit pentru piața europeană.

Jeep Avenger
Jeep Avenger

Jeep Avenger este un SUV sub-compact dezvoltat pe paltforma CMP a Grupului Stellantis, ce promite o autonomie de până la 400 de kilometri.

Tot de la Jeep vom vedea în premieră și flagship-ul Grand Cherokee în versiunea 4xe, un Plug-In Hybrid ce concurează, printre altele, cu Land Rover Discovery.

Peugeot 408 va putea fi admirat în toată splendoarea sa la Salonul Auto de la Paris 2022. Acest fastback dinamic, construit de asemenea pe platforma CMP Stellantis, credem că va veni și într-o versiune complet electrică. Aceasta, în buna tradiție din ultimul timp a mărcii din Hexagon, va avea denumirea de Peugeot e-408.

Așteptăm cu interes să descoperim cu ce ne vor încânta și celelalte grupuri și branduri auto și vom fi aici să vă prezentăm tot ce trebuie să aflați de la Salonul Auto de la Paris 2022.

Sursa : AutoExpress.co.uk

Articole similare

Hyundai Ioniq 5 N: versiunea de performanță a electricului coreean debutează cu 650 CP

EXCLUSIV. Stellantis: Multiplele ecrane din habitaclu, la baza progresului tehnologic

Florin Amariei

Xiaomi va produce mașini electrice

Florin Amariei