AUTOpro
Generale Stiri

Rally-raid-ul Dakar s-ar putea muta în Arabia Saudită

dakar

Cel mai celebru rally-raid din lume ar putea părăsi America de Sud pentru Sarabia Saudită.

Desfășurat inițial în Africa, acolo unde această competiție sportivă și-a făcut numele, rally-raid-ul Dakar s-a mutat în Ameriaca de Sud începând cu 2009 după ce traseul din țările africane a devenit nesigur.

În America de Sud competiția s-a bucurat de un succes enorm la public, dar acum organizatorii caută o nouă locație. Conform unor prime informații, Dakar-ul ar urma să se mute în următorii cinci ani în Arabia Saudită.

Deși nu a confirmat oficial mutarea, ASO (Amaury Sport Organisation) organizatorul Dakar-ului este așteptat să confirme noul traseu în săptămânile următoare.

Cea mai recentă ediție a rally-raid-ului Dakar s-a desfășurat în Peru, după ce edițiile anterioare au trecut și prin alte țări din America de Sud. Deși este posibilă încă o ediție sud-americană, condițiile economice din această regiune au forțat organizatorii să caute alte soluții în Orientul Mijlociu și Africa de Sud.

Dacă zvonurile se confirmă, ASO va organiza rally-raid-ul Dakar în Arabia Saudită pentru următorii cinci ani, centrul raliului urmând să fie orașul Riad.

Arabia Saudită și-a mărit implicarea în sporturile cu motor la cel mai înalt nivel organizând și găzduind o etapă din campionatul Formulei E, precum și Campionatul FIA de Raliuri din Orientul Mijlociu. Pentru Dakar, Arabia Saudită dispune de un vast teritoriu presărat cu deșert și dune, dar și un lanț muntos unde temperaturile variază de la -2 la +30 grade în luna ianuarie.

Articole similare

Renault a livrat 122 de ambulanțe către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Dragos Baltateanu

Concursul de eleganță Villa d’Este a fost amânat

Dan Damian

Samsung investește din nou în uzina SDI din Ungaria

Florin Amariei

Leave a Comment