AUTOpro
Stiri AUTO pro Exclusiv Eveniment

Premiile AUTOBEST 2024 au fost decernate cu ocazia celei de-a 23-a ediții a Galei AUTOBEST

Gala Premiilor AUTOBEST 2024

Premiile AUTOBEST sunt apreciate ca fiind cele mai prestigioase premii europene, adesea numite premiile Oscar ale industriei auto din Europa și din lume.Cea de-a 23-a ediție a Galei Premiilor AUTOBEST a avut loc pe 23 mai 2024 în inima Luxemburgului, la prestigiosul Leweck Resort, o locație renumită pentru ospitalitatea și moștenirea sa, transmisă de-a lungul generațiilor.

Atmosfera Galei a fost electrizantă, datorită spectacolului live fascinant Authentica, numele de scenă al Martinei Menichetti. Această cântăreață și multi-instrumentist italo-luxemburgez îmbină muzica populară și tradițională globală, creând o punte culturală care a introdus bogata moștenire populară a Luxemburgului în peste 32 de națiuni prezente la eveniment. Vocea ei puternică, combinată cu flaut, clape, chitare și percuție, a adus o energie vibrantă evenimentului.

Gala Premiilor AUTOBEST 2024

În cadrul Galei, organizația AUTOBEST a anunțat că anul acesta ECOBEST Challenge va avea loc între 26 și 28 iunie 2024, la Vairano, Italia. Provocarea ECOBEST a fost certificată de Bureau Veritas pentru al doilea an consecutiv – o recunoaștere globală a metodologiei autentice, cuprinzătoare, consecvente și inovatoare utilizate în testarea vehiculelor electrice (EV) în condiții reale de trafic și evaluarea acreditărilor ecologice în viața reală a acestora în un mod imparțial.

Dan Vardie pe scena Galei AUTOBEST 2024
Dan Vardie pe scena Galei AUTOBEST 2024

Dan Vardie, fondatorul și președintele AUTOBEST, a declarat: „Ediția a 23-a a Galei Premiilor AUTOBEST a marcat mai multe premiere. A fost prima dată când organizăm evenimentul nostru principal în Luxemburg. Câștigătorul premiului Best Buy Car of Europe, BYD Dolphin, este primul brand și model chinezesc, proiectat și fabricat în China. Pentru China, aceasta este o realizare istorică, a fost primul brand chinez care a câștigat distincția de top în domeniul automobilismului european. O altă premieră, premiul TECHNOBEST a fost acordat unui alt gigant chinez, liderul global dominant al producției de baterii – CATL. A fost prima dată când am acordat un premiu unui producător de baterii. De asemenea, am fost norocoși să-l avem pe legendarul David Richards ca nou membru al SPORTBEST Hall of Fame. Una peste alta, la AUTOBEST suntem cu toții foarte mândri de Gala noastră din Luxemburg”.

Best Buy Car of Europe 2024 – BYD DOLPHIN

BYD DOLPHIN la Gala Premiilor AUTOBEST 2024

Premiul european suprem, Best Buy Car of Europe, a fost acordat modelului 100% electric BYD DOLPHIN. Michael Shu, Managing Director al BYD Europe, a declarat: „Este o mare onoare ca BYD DOLPHIN să primească acest prestigios premiu, AUTOBEST Best Buy Car of Europe. În numele echipei BYD, aș dori să mulțumesc încă o dată Juriului pentru acordarea unui premiu atât de important lui DOLPHIN. BYD DOLPHIN este un hatchback Large B distractiv, agil și versatil. Este o mașină electrică inteligentă și de înaltă calitate, dotată cu tehnologii avansate, dar la un preț foarte foarte bun.

Michael Shu, Managing Director BYD Europe

Prezent pe scenă spre a primi premiul, Penny Peng, Director Marketing și PR al BYD Europe, a declarat: „Premiul Best Buy Car of Europe este rezultatul muncii asidue a peste 100.000 de ingineri BYD R&D. Suntem atât de mândri că în doar 18 luni de la lansarea mărcii noastre și de la lansarea a 6 modele NEV în Europa, BYD este recunoscut pe scară largă de piețe, clienții noștri finali și, în special, de toți cei de aici. BYD DOLPHIN este primul model construit pe platforma e-Platform 3.0, conceput exclusiv pentru vehicule pur electrice. La nivel global, 650.000 de clienți au ales BYD DOLPHIN, făcând din DOLPHIN cel mai bine vândut BEV din segmentul său.

SPORTBEST 2024 – David Richards

David Richards
David Richards pe scena Galei AUTOBEST 2024

Sunt, evident, foarte recunoscător pentru acest premiu. În mod normal, când ajungi într-o anumită etapă din viața ta, când îți sunt acordate aceste premii, unele persoane presupun că ești pe cale să te retragi sau că vei dispărea. De un lucru vreau să vă asigur – nu fac asta încă. De fapt, am multe lucruri de realizat. Primul lucru pe care îl vom realiza este să câștigăm Raliul Dakkar de anul viitor pentru Dacia! Voi – jurnaliștii AUTOBEST – depinde de voi să țineți cont de toate acestea, să fiți conștiința noastră, să ne provocați în orice moment, să faceți Motorsportul mai prietenos cu mediul, să ne faceți pe toți sinceri și adevărați în ceea ce facem.” a declarat David Richards, pe scena Galei AUTOBEST 2024.

COMPANYBEST 2024 – Dr. ing. h. c. F. Porsche AG

Marco Schubert, Vicepreședinte Regiunea Europa la Porsche AG, a declarat: „Această recunoaștere din partea liderilor de opinie europeni cheie din industria auto confirmă că Porsche este pe drumul cel bun. Este o mare apreciere a pasiunii și spiritului echipelor, partenerilor și clienților noștri – adevărații ambasadori ai mărcii, care fac din Porsche un brand de vis. Îți mulțumim, AUTOBEST, pentru că ne-ai recunoscut călătoria și oamenii care ne conduc succesul.

ECOBEST 2024 – Citroën ë-C3

Boris Reinmoller
Boris Reinmöller primind premiul de la membrul AUTOBEST din Serbia, Mladen Alvirović

Sunt foarte mândru să primesc premiul Ecobest pentru Noul Citroën ë-C3. Această recunoaștere reafirmă strategia noastră de brand pentru mobilitatea electrică. Noul ë-C3 este prima mașină electrică accesibilă fabricată în Europa. Platforma de mașini inteligente native BEV ne-a ajutat să atingem acest obiectiv important. În plus, Noul ë-C3 este, de asemenea, confortabil, complet echipat și, cu noul său limbaj de design și semnătura mărcii, foarte atractiv.” a spus pe scenă Boris Reinmöller – Design Project Manager al Grupului Stellantis.

MANBEST 2024 Hall of Fame – Denis Le Vot, Executive Vice President and CEO Dacia Brand

Este o imensă onoare pentru mine, pentru brand, pentru toată echipa Dacia să primesc Premiul MANBEST 2024 la doar un an de la primirea COMPANYBEST. Aș dori să vă mulțumesc tuturor, membrilor juriului AUTOBEST și bineînțeles lui Dan Vardie, Președintele AUTOBEST, pentru recunoașterea și încrederea pe care ați acordat-o brandului nostru de-a lungul acestor ani. Într-adevăr, Dacia și AUTOBEST împărtășesc aceeași căutare – totul este să oferim o mobilitate accesibilă oamenilor din Europa și suntem atât de fericiți din acest motiv special să primim acest premiu.” a declarat Denis Le Vot printr-un mesaj video difuzat în timpul Galei.

Xavier Martinet, SVP, Dacia, Sales & Marketing, prezent la gală, a primit premiul în numele lui Denis le Vot. Acesta a declarat: „Chiar dacă echipele joacă un rol important în organizarea sau gestionarea unei companii, uneori trebuie să facem un pas înapoi și să apreciem munca, viziunea, valoarea adăugată pe care o poate aduce un șef într-o organizație. Vreau doar să-i spun lui Denis le Vot, șeful meu, că îmi place să lucrez pentru el. Știm că industria auto poate fi dură – avem suișuri, dar și coborâșuri, iar inamicul ar trebui să fie în afara companiei, nu în interior. Cu un șef ca Denis le Vot, inamicul nu este niciodată înăuntru.

DESIGNBEST 2024 Hall of Fame – Gilles Vidal, Design Vice President Renault Group

Gilles Vidal la Gala Premiilor AUTOBEST 2024
Premiul îi este înmânat lui Gilles VIdal de către Bianca Hurduc, membrul AUTOBEST din Luxembourg

Pe scenă, Gilles Vidal, Design Vice President Renault Group, a declarat: „Este o onoare pentru mine, sincer, pentru că acesta este un premiu atât de prestigios. De fapt, există o mulțime de designeri talentați. Există din ce în ce mai mulți oameni talentați în jur, așa că competiția este cu adevărat la un nivel înalt în design. Am trecut de la stiliști de masini la designeri de automobile, așa ca munca de acum nu se referă doar la estetica mașinii, ci este mult mai largă.

SMARTBEST 2024 – Lotus Hyper OS system

Reprezentantii Lotus pe scena Galei AUTOBEST 2024

Frank Klaas, Vicepreședinte Comunicații Geely Europe la Geely Auto Technical, a declarat: „Susținem ferm activitățile și implicarea grupului AUTOBEST. La Lotus, susținem inovația și tehnologia în lumea mobilității moderne. A avea un grup internațional de experți independenți precum AUTOBEST este important pentru noi și pentru industrie. Apreciem foarte mult feedback-ul și schimbul de opinii cu acești experți din atât de multe țări europene!

Serino Angellotti, director general adjunct, șeful departamentului EE și Digital User Experience, Lotus Tech Innovation Center GmbH, a declarat: „Suntem onorați să primim premiul pentru sistemul nostru HyperOS Smart Cabin. Credem cu tărie că suntem pe calea cea bună pentru a ne asigura că șoferii și pasagerii produselor noastre Lotus primesc cea mai captivantă, inteligentă și perfectă experiență în cabină, garantând în același timp cel mai înalt nivel de accesibilitate în cel mai sigur mod posibil.”

SAFETYBEST 2024: Continental for the Detectable Jacket

Continental Safety Jacket la Gala Premiilor AUTOBEST

Continental își continuă angajamentul față de „Vision Zero”, cu zero decese, zero răniți, zero accidente. Viziunea noastră depășește vehiculele, include utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi bicicliștii și pietonii. Suntem foarte încântați că AUTOBEST a recunoscut contribuția noastră la Vision Zero cu premiul SAFETYBEST 2024, obținut prin Detectable Jacket.” a declarat Eric Vincelot, șeful Continental Engineering Services (CES) Franța.

TECHNOBEST 2024: CATL for the Shenxing battery

Suntem foarte onorați să primim premiul TECHNOBEST de la renumita asociație AUTOBEST pentru bateria noastră cu încărcare rapidă Shenxing. Electrificarea este o dezvoltare cheie a secolului 21, una pe care noi, cei de la CATL, ne-am propus să o promovăm și să progresăm prin spiritul inovator și convingerea noastră.” a declarat Jason Chen, director general CATL Europa.

Juriul AUTOBEST dorește să mulțumească tuturor reprezentanților câștigătorilor Galei pentru prezența lor la Leweck Resort din Luxemburg spre a primi premiile. În plus, Juriul își extinde aprecierea tuturor invitaților din peste 32 de țări care au participat la acest eveniment special.

Pentru viitoarea ediție a Galei, Juriul AUTOBEST este nerăbdător să meargă la Zürich, Elveția, în ultima parte a lunii aprilie 2025.

Întreaga înregistrare a difuzării live a Galei Premiilor AUTOBEST 2024 poate fi urmărită pe canalul de YouTube AUTOBEST.org .

Articole similare

Mașinile Tesla pot fi comandate oficial din România. Dar cu un preț!

administrator_autopromag

ACEA: Piaţa auto din UE va înregistra în 2020 prima scădere din ultimii şapte ani

administrator_autopromag

Viitoarea generație Skoda Superb: noi informații tehnice. Modelul va fi lansat în noiembrie 2023

Mihai Morcovescu