AUTOpro
Generale Concept car Stiri

BMW Skytop Concept va evolua într-un model de serie, care va fi lansat în 2026

Noul concept BMW Skytop, care a fost dezvăluit în premieră mondială în cadrul „Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, va fi transformat într-un model de serie.

Informația a fost confirmată de un oficial al companiei bavareze, care a precizat că viitorul automobil va fi produs într-o serie foarte limitată.

Viitorul BMW Skytop de serie va fi produs în doar 25 de exemplare

La sfârșitul săptămânii trecute, constructorul din Munchen a prezentat noul concept Skytop. Acesta este un roadster inspirat de modelul Z8 și ascunde sub capotă cel mai puternic propulsor V8 al mărcii. Vehiculul a fost excelent primit de public, iar acum, cei de la BMW spun că există posibilitatea ca acesta să evolueze într-un model de serie.

Informația a fost confirmată de către șeful de design al BMW Group, Adrian van Hooydonk. Acesta a declarat că viitorul model de producție ar urma să fie construit în doar 20 sau cel mult 25 de unități. Dacă oficialii mărcii vor decide să transforme acest concept într-un model de serie, acesta ar urma să fie lansat în 2026.

Mai mult decât atât, van Hooydonk nu a putut oferi detalii legate de preț, însă viitorul Skytop de serie ar urma să coste mult mai mult comparativ cu Seria 8 Cabrio, de la care a preluat motorizarea și care costă de la 92.500 de euro. Deoarece conceptul a primit cel mai puternic V8 produs de BMW, este de așteptat ca Skytop de serie să se bazeze pe versiunea M8 Cabrio, Care are un preț de pornire de aproximativ 137.000 de euro.

Adrian van Hooydonk crede că există o piață pentru Skytop în care oamenii ar fi dispuși să plătească în prezent o anumită sumă de bani pentru un Z8 din care se inspiră noul concept. Superbul roadster a fost mai puțin exclusivist, fiind reprodus în 5.703 de exemplare între 1998 și 2003. 

Sursa: BMW via Motor1

Articole similare

Castrol, parteneriat cu XING pentru răcirea avansată a bateriilor EV-urilor

Florin Amariei

Versiunea de serie a modelului Renault K-ZE a fost lansată în China

Dragos Baltateanu

Opel, oferte interesante pentru mașinile din stoc și perioadă de grație la plata ratelor

Robert Stan