AUTOpro
Connected Generale Stiri

Renault a încheiat un parteneriat cu Transdev pe partea de vehicule autonome

Renault a încheiat recent un parteneriat cu compania Transdev, pentru a dezvolta împreună soluții de mobilitate adresate flotelor de automobile autonome.

Parteneriatul se va axa pe dezvoltarea unui sistem extins și modular care va oferi clienților posibilitatea de a comanda vehicule autonome pentru a le satisface nevoile de mobilitate, și companiilor posibilitatea de a monitoriza și opera flotele de automobile autonome.

Cercetarea va include inițial teste pe teren în zona Saclay din Paris cu automobile Renault Zoe, împreună cu platforma Transdev de supraveghere a funcționării automobilului.

Yann Leriche, Chief Performance Officer la Transdev, a spus: “Viitorul mobilității este reprezentat de acronimul P.A.C.E. – Personalizat, Autonom, Conectat și Electric. Ca lider mondial pe domeniul transportului public și pe domeniul serviciilor de tip car-sharing on-demand, suntem deciși să oferim clienților noștri cele mai bune soluții pentru călătoriile lor. Parteneriatul nostru cu Renault-Nissan va întări capabilitățile noastre de inovație și va accelera timpul de intrare pe piață prin unirea forțelor cu un producător global de autovehicule care împărășește aceleași interese legate de îmbunătățirea serviciilor de mobilitate pentru clienții noștri.”

Alianța Renault-Nissan a mai făcut parteneriate și cu alte firme mari din domeniul connected-autonomous-car-sharing, printre care amintim parteneriatul cu Microsoft, sau cu japonezii de la DeNA, pentru a începe testele cu automobile comerciale autonome pe drumurile din Japonia.Renault_77144_global_en

 

 

 

 

 

 

 

Renault_77144_global_en

Articole similare

Vânzările Dacia au crescut în 2022 cu aproape 7% comparativ cu anul 2021

Mihai Morcovescu

Lexus a prezentat la Detroit conceptul LF-1 Limitless

Filip Sîrbu

Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Florin Amariei

Leave a Comment