AUTOpro
Generale Green car Stiri

China vrea 40% vânzări electrice în 2030

Cea mai mare piață auto a lumii se confruntă cu grave probleme de poluare, motiv pentru care autoritățile locale și centrale fac tot posibilul pentru susținerea trendului eco-friendly.

-1x-1Un nou raport întocmit de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației a fost prezentat de curând – expunând strategia guvernului pentru șosele mai sigure și mai curate. În viziunea guvernului, pe lângă componenta ecologică, China ar trebui să devină o importantă piață de desfacere și pentru automobilele autonome la nivelul decadei 2030.

FILE - In this Tuesday, Jan. 29, 2013 file photo, a man wears a mask on Tiananmen Square in thick haze in Beijing. China, one of the most visited countries in the world, has seen sharply fewer tourists this year, with worsening air pollution partly to blame. (AP Photo/Ng Han Guan, File)

Pentru atingerea acestui țel ambițios, un plan pentru următorii 15 ani a fost pus la punct, plan ce ar duce la atingerea unui prag de 20% din vânzări pentru automobilele autonome pentru 2025 și de până la 40% pentru automobilele electrice în 2030.

Articole similare

Mercedes-Benz a lansat noul Clasa C sedan și T-Modell

Florin Amariei

FTC dă în judecată VW în urma „reclamei” mincinoase

administrator_autopromag

Volkswagen prezinta noul Golf R. Are 315 CP si atinge 100 km/h in sub 5 secunde

Florin Amariei

Leave a Comment