AUTOpro
Stiri AUTO pro Exclusiv Industrie

BYD Dolphin este AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2024

BYD Dolphin Best Buy Car of Europe 2024

Pe lângă titlul de Best Buy Car of Europe 2024, Juriul AUTOBEST a decis și cine câștigătorul „SPORTBEST 2024”, care este tehnologia ce primește distincția „TECHOBEST 2024”, unde ajunge titlul „SMARTBEST 2024”, ce model este „ECOBEST 2024”, precum și cine primește premiul „SAFETYBEST 2024”.

BYD Dolphin a fost votat câștigător al celui mai prestigios premiu AUTOBEST pentru anul ce urmează, mai exact distincția ce poartă denumirea de Best Buy Car of Europe 2024. Cu un total de 20.057 de puncte, Dolphin a ajuns pe primul loc într-o competiție strânsă cu vicecampionul Hyundai Kona, ce s-a apropiat la doar 344 de puncte de titlul suprem. Podiumul a fost completat cu mândrie de Jeep Avenger.

O perspecitivă mai bună asupra clasamentului este oferită de Indexul AUTOBEST care arată procentual câte puncte a reușit să obțină fiecare dintre finalist în urma procesului de vot al juriului. BYD Dolphin a atras 25,88% din numărul total de puncte disponibile în procesul de vot, Hyundai Kona a venit foarte aproape, cu 25,44%, în timp ce Jeep Avenger a strâns 24,68% din voturi, iar Fiat 600 a închis clasamentul cu 24,00%. Iată cât de apropiate au fost punctajele atunci când le analizăm procentual. Rezultatele detaliate pot fi analizate din tabelul de mai jos și sunt, de asemenea, disponibile pe www.autobest.org .

Tabel punctaj AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2024

Este una dintre cele mai echilibrate competiții AUTOBEST din ultimul deceniu. Toți finaliștii din acest an s-au dovedit a fi produse remarcabile, extrem de atractive și cu competențe diferite, deoarece membrii juriului au verificat temeinic toate modelele în timpul unor teste foarte detaliate. Dar, până la urmă, avem un câștigător – BYD Dolphin, un model ce este oferit doar ca EV.”, a declarat Dan Vardie, Fondator și Președinte al organizației AUTOBEST.

Dan Vardie - Fondator si Presedinte AUTOBEST

Ediția din acest an vine cu o premieră istorică. Pentru prima dată avem un brand chinezesc, cu un model fabricat în China, ce a devenit Best Buy Car of Europe 2024. BYD este una dintre companiile lider la nivel mondial în lumea electrificării, iar Dolphin – care este unul dintre Top 5 cele mai vândute vehicule electrice din lume – este o mașină grozavă, care a început deja să performeze foarte bine și în Europa. Victoria BYD Dolphin este o dovadă clară că astăzi industria auto devine o afacere mai globală, cu mai puține limite în comparație cu doar câțiva ani în urmă. Industria este în creștere în toate teritoriile, cu produse care arată atractiv, capabile să satisfacă orice fel de gusturi și obiceiuri de condus, inclusiv pe cele mai pretențioase ale consumatorilor europeni.”, a adăugat Dan Vardie.

Pentru a patra oară, AUTOBEST a organizat cu succes Testul Final la Teesdorf, în Austria

OAMTC Teesdorf Austria

Evenimentul ce a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2023, s-a bucurat de participarea activă a tuturor membrilor juriului AUTOBEST, ce reprezintă 30 de națiuni europene, asigurând astfel o evaluare cuprinzătoare prin sesiuni de conducere pe șosea și pe pistă. Singurii membri ai juriului lipsă au fost reprezentantul Rusiei, care este suspendat, și colegul nostru ucrainean, care nu poate să-și părăsească țara.

Folosind expertiza și sprijinul stimaților noștri parteneri de la circuitul de probe OAMTC – Osterreichische Automobil-, Motorrad- und TouringClub, din Teesdorf, Austria, AUTOBEST a orchestrat o serie de teste care reprezintă cel mai complicat și cuprinzător set din mass-media automobilistică contemporană.

Colaborarea strategică cu OAMTC subliniază angajamentul neclintit al AUTOBEST de a efectua evaluări amănunțite și perspicace ale celor mai recente inovații din domeniul auto. Acest parteneriat a amplificat capacitatea noastră de a oferi o evaluare cuprinzătoare, solidificând și mai mult devotamentul AUTOBEST față de excelență în peisajul dinamic al industriei auto.

Legendarul David Richards este câștigătorul premiului SPORTBEST 2024

David Richards

Richards este un fost campion mondial de raliuri, a condus echipe de Formula 1 în calitate de director de echipă, a condus Aston Martin și este una dintre cele mai proeminente figuri ale sporturilor cu motor din întreaga lume. David Richards, din 2005 Comandant al Imperiului Britanic și membru al Salonului Celebrității Motorsports, a fost de-a lungul carierei sale stelare în sport și management un lider amabil, mereu altruist și accesibil, precum și un susținător dedicat sporturilor cu motor și al industriei auto. Prin urmare, suntem extrem de mândri să acordăm titlul SPORTBEST 2024 lui David Richards.

TECHNOBEST 2024 va merge la CATL pentru bateria revoluționară Shenxing

Bateria CATL Shenxing

CATL a lansat Shenxing, prima baterie LFP cu încărcare super-rapidă 4C din lume, capabilă să ofere 400 km de autonomie cu o încărcare de 10 minute, precum și o autonomie de peste 700 km cu o singură încărcare completă. Se așteaptă ca Shenxing să atenueze considerabil anxietatea de încărcare rapidă pentru utilizatorii de vehicule electrice și să deschidă o eră a încărcării super-rapide a vehiculelor electrice. Concentrându-se pe însăși natura electrochimiei, CATL își continuă inovația în domeniul materialelor, a electrochimiei și a structurii sistemului într-un mod complet, realizând încărcare super-rapidă, densitate mare de energie și nivel ridicat de siguranță, în același timp, într-o manieră creativă. Shenxing depășește limitele performanței chimiei LFP, conducând inovația în industria bateriilor.

Lotus este câștigătorul premiului SMARTBEST 2024 pentru sistemul său Hyper OS

Lotus Eletre Hyper OS

Sistemul Lotus Hyper OS este cu adevărat de ultimă generație, folosind cea mai recentă tehnologie de la Qualcomm și Epic Games. Sistemul inovator cu două cipuri permite o putere de calcul la nivel de server, pentru procesare rapidă și funcționare fără întârziere. În mod crucial, are o capacitate enormă de îmbunătățire continuă pe durata de viață a mașinii, prin actualizări OTA (over-the-air), care vor permite acestui sistem inovator să se dezvolte și mai mult. Prin această abordare se asigură faptul că brandul rămâne fidel etosului Lotus de dezvoltare continuă, precum și reputației mărcii britganice de lux și sportivă, în același timp, de a oferi cele mai noi tehnologii. Este o premieră pentru Lotus să câștige un premiu din partea juriului AUTOBEST în ultimele două decenii. Iar acest premiu este despre cea mai recentă tehnologie conectată la bordul mașinilor.

Noul Citroën ë-C3 este câștigătorul premiului ECOBEST 2024

Noul Citroen ë-C3 este o mașină care dorește să producă o adevărată revoluție pe piața europeană a vehiculelor electrice cu baterii. Propunând o mașină de segment B la modă, bine echipată, încăpătoare și sigură pentru mai puțin de 25.000 de euro în majoritatea țărilor europene, Citroën deschide o nouă cale pentru mașinile EV și le face accesibile pentru mulți oameni interesați să mizeze pe mobilitatea electrică. Și, și mai important, noul Citroën ë-C3 va fi construit în Europa, demonstrând angajamentul Stellantis față de industria europeană și, de asemenea, capacitatea de a fi foarte rentabil în producerea de vehicule electrice. Este o premieră pentru Europa.

Continental este câștigătorul premiului SAFETYBEST 2024 pentru extraordinarul Detectable Jacket

Continental Detachable Jacket

Pe măsură ce observăm progrese continue în domeniul siguranței auto, este imperativ ca și alți utilizatori vulnerabili ai drumului să fie luați în considerare. Având în vedere acest lucru, Continental a dezvoltat un nou material în jacheta detectabilă, care îi face pe bicicliști mai ușor de recunoscut de către cea mai recentă tehnologie cu senzori pentru vehicule. Este o implementare simplă, dar inteligentă și foarte utilă în industrie. Aceasta arată pe cât se poate de clar că de multe ori lucrurile simple pot face o diferență remarcabilă.

AUTOBEST anunță cu mândrie că următoarea Gală a Premiilor AUTOBEST, cea de-a 23-a ediție, va avea loc pentru prima dată în Luxemburg. În conformitate cu tradiția, Juriul European AUTOBEST va dezvălui și prezenta premii într-o altă țară europeană în fiecare an. Cea de-a 22-a gală AUTOBEST a avut loc pe 11 mai 2023, la Rotterdam, Olanda.

Juriul european AUTOBEST exprimă o sinceră recunoștință cititorilor din toată Europa pentru sprijinul continuu acordat proiectului. În plus, Juriul recunoaște contribuțiile neprețuite ale diferitelor departamente de PR din industria auto. Al lor sprijin neclintit a fost esențial în facilitarea organizării de întâlniri și teste de conducere pentru evaluarea noilor produse.

Articole similare

Corespondență de la Londra – Cel mai capabil Ford din istorie a fost lansat la Londra

Filip Sîrbu

PSA are de gând să achiziționeze marca Opel

Filip Sîrbu

Au parcat neregulamentar și uite ce au primit!

administrator_autopromag