AUTOpro
Generale AUTO pro Exclusiv Stiri

Gala Premiilor AUTOBEST: au fost desemnați câștigătorii ediției 2023 (cu video)

Într-un cadru inedit, într-o locație istorică de prestigiu din Rotterdam (Țările de Jos), a avut loc cea de-a 22-a ediție a Galei Premiilor AUTOBEST.

Supranumite Oscarurile industriei auto, aceste premii sunt considerate cele mai importante distincții europene din acest domeniu.

Pentru prima dată, gala Premiilor AUTOBEST a fost organizată într-o locație cu prestigiu. Este vorba despre catedrala „Grote of Sint-Laurenskerk”. Construită între 1449 și 1525, aceasta a fost prima clădire din piatră din orașul olandez. În momentul de față este ultima rămășiță a vechiului oraș medieval Rotterdam.

Gala Premiilor AUTOBEST 2023, organizată într-o locație uluitoare

AUTOBEST

Este pentru prima dată când Gala Premiilor AUTOBEST a fost organizată într-o astfel de locație, explorând astfel o nouă expresie arhitecturală.

Dovadă a rezistenței și stabilității, locația aleasă de organizatori pentru Oscarurile industriei auto se aliniază cu valorile și misiunea juriului european ca voce centrală și de încredere a consumatorului european pentru domeniul auto.

La gală au fost prezenți numeroși invitați de prim-rang, printre cele mai influente personalități din industria auto din întreaga lume. Aceștia s-au bucurat de un recital de orgă spectaculos și inspirant, susținut de talentatul Hayo Boerema, compozitor și organist titular al orgii Marcussen din Biserica Sf. Laurențiu la Rotterdam. În interiorul zidurilor impunătoarei catedrale au răsunat acorduri de muzică medievală din cele aproximativ 7.600 de țevi ale impresionantei orgi.

„Anul acesta am ales Grote of Sint-Laurenskerk, probabil cel mai important simbol al orașului Rotterdam, ca loc de desfășurare a Galei AUTOBEST. Aceasta este o premieră pentru AUTOBEST deoarece, în 22 de ani de istorie, nu am organizat niciodată gala într-o biserică.

Am oferit un spectacol complet nou și o atmosferă unică, creând împreună cu talentatul Hayo Boerema o listă de redare legată de mobilitate, cu piese muzicale jucate în timpul unui concert modern de orgă live”, a declarat Dan Vardie, fondatorul și președintele AUTOBEST.

Renault Austral – Best Buy Car of Europe 2023

AUTOBEST

În cadrul galei, distincția europeană supremă – „Best Buy Car of Europe 2023” – a fost înmânată companiei Renault, pentru SUV-ul Austral.

Pe scenă, primind distincția europeană supremă, „Best Buy Car of Europe”, Bruno Vanel – VP, Renault Brand, Product Performance, a declarat:

„ În numele lui Fabrice Cambolive, CEO-ul mărcii Renault, întregul Grup Renault și membrii mărcii Renault, este cu adevărat o mare onoare pentru noi toți să primim acest prestigios trofeu. Suntem extrem de mândri că AUTOBEST recompensează nu numai cea mai bună mașină, ci și infotainment, siguranță, costuri reduse de utilizare și tehnologie.

Îl luăm ca pe un premiu care recunoaște toți oamenii Renault și toată echipa Renault, care și-au dedicat toată munca și angajamentul pentru a face posibil acest proiect”.

Louis Schweitzer, acceptat în „Hall of Fame” AUTOBEST

Unul dintre momentele cruciale ale evenimentului a fost introducerea unei noi personalități legendare în Hall of Fame AUTOBEST, domnul Louis Schweitzer (foto, sus, alături de Dan Vardie).

„Sunt foarte mândru să fiu acceptat în acest Hall of Fame și îi sunt foarte recunoscător lui Dan și juriului pentru că au considerat că am meritat. Mă bucur foarte mult că în această seară sunt onorat în același timp cu Dacia și cu Renault, dar și că foștii membri ai familei Renault au primit premii. De asemenea, aș vrea să spun că mi-a plăcut enorm timpul petrecut la Renault. A fost extraordinar să lucrez alături de oamenii de la Renault, o companie care acceptă întotdeauna provocările și este capabilă să gândească în afara cutiei”, a declarat Louis Schweitzer.

În cadrul Galei, organizația AUTOBEST a anunțat că, după ediția de mare succes de anul trecut, ECOBEST Challenge 2023 va avea loc din nou în Vairano, Italia, la sfârșitul lunii iunie. Pentru această nouă ediție și pentru a treia oară consecutiv, partenerul proiectului este VinFast, producătorul vietnamez de vehicule electrice.

Suportul logistic și tehnic va fi asigurat și în acest an de publicația italiană „Quattroruote”. Una dintre noutățile ediției din 2023 este că Ecobest Challenge a obținut certificarea „Bureau Veritas”, o recunoaștere mondială a metodologiei veritabile, cuprinzătoare și inovatoare de testare a vehiculelor electrice, și un rezultat al muncii asidue și al unei abordări inedite pentru a obține acreditările ecologice ale mașinilor electrice.

COMPANYBEST 2023: Dacia

Xavier Martinet, SVP, Dacia, Marketing, Sales & Operations, a declarat: „Este perfect să primesc acest premiu în această seară în prezența domnului Louis Schweitzer, care a avut viziunea de a cumpăra marca Dacia în urmă cu 24 de ani. Compania a continuat să lucreze la marcă, valorificându-i potențialul. Voi cita un alt ilustru succesor al domnului Schweitzer, domnul de Meo:

„Vom separa mărcile”. Acesta este un lucru pe care în Grupul Renault nu l-am făcut niciodată în trecut. Toți au gestionat marca împreună. El ne-a spus că s-ar putea să ni se pară o idee ciudată, dar ne-a promis că vom putea să ducem potențialul mărcii la un nivel pe care nici nu ni-l puteam imagina. Doi ani și jumătate mai târziu, când ne-am uitat la rezultate, am realizat că a fost o viziune măreață a domnului Luca de Meo. Vă mulțumesc foarte mult pentru acest premiu în numele tuturor. Suntem încântați de acest lucru!”.

Denis Le Vot, Vicepreședinte Executiv, CEO, Dacia Brand a transmis și un mesaj video cu privire la premiul COMPANY 2023 . Îl poți urmări aici:

ECOBEST 2023: Hyundai Ioniq 6

JP Lee, Președintele Hyundai Motor Nederland a declarat: „În numele companiei Hyundai Motor și Hyundai Motor Europe, suntem mândri și onorați să primim acest prestigios premiu Autobest 2023.

Într-adevăr, electrificarea este o mega tendință a viitorului, așa cum a menționat domnule Dan Vardie. Suntem lângă Ioniq 6, cea mai eficientă mașină electrică din segment, ceea ce duce la 640 km de autonomie”.

Michael Cole, președintele și CEO Hyundai Motor a trimis un mesaj video cu privire la premiul ECOBEST 2023 . Îl poți urmări mai jos:

MANBEST 2023 Hall of Fame: Artur Martins, Global Brand & CX Division, CBO & CXO Kia

Artur Martins, Global Brand & CX Division, CBO & CXO al Kia a declarat: „Cu mare mândrie și recunoștință accept premiul MANBEST Hall of Fame, o distincție care ocupă un loc foarte special pentru mine. A fi recunoscut astfel după 25 de ani de dedicare industriei auto este o experiență umilitoare. Sunt recunoscător dincolo de cuvinte pentru acest premiu, care recunoaște realizările mele și dăruirea și sprijinul celor care m-au ajutat pe parcurs”.

Urmărește întregul mesaj al lui Artur Martins, Divizia Global Brand & CX, CBO și CXO al Kia:

DESIGNBEST 2023 Hall of Fame: Jean-Pierre Ploué, Chief Design Officer al Stellantis

Jean-Pierre Ploué, Chief Design Officer al Grupului Stellantis a declarat: „Vă mulțumesc pentru acest DESIGNBEST Award, care înseamnă mult pentru mine și care îmi permite să fac un pas înapoi pentru un moment în cariera mea, care nu sa încheiat încă! Când am început ca designer, Franța nu era considerată o țară bine-cunoscută pentru designul său auto și nu exista o pregătire specifică de educație auto, așa cum exista în alte părți precum Anglia, Germania, Statele Unite sau Japonia. Astăzi, designul auto francez este recunoscut pe scena internațională. Sper, împreună cu colegii mei, să fi contribuit puțin la asta. Sunt un om norocos, nu am avut niciodată senzația de a munci pentru că încă îmi trăiesc pasiunea la fel de intens am făcut-o la început. Mulțumesc din nou tuturor și mulțumiri Juriului AUTOBEST pentru acest premiu”.

Urmărește întregul mesaj al lui Jean-Pierre Ploué, Chief Design Officer al Stellantis:

În timpul Galei, Bertrand Blaise, Chief Communication & CSR Officer al Stellantis a primit premiul în numele lui Jean-Pierre Ploué, Chief Design Officer al Stellantis

SMARTBEST 2023: sistemul de operare Renault Austral Android Automotive cu servicii Google încorporate

Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer Renault a declarat: „Aș dori să mulțumesc tuturor membrilor juriului în numele Renault. Sistemul OpenR este o revoluție – are trei avantaje principale: un sistem Google Maps în timp real, control vocal, care vă permite să interacționați cu mașina în timp ce conduceți și magazinul Google, care vă permite să introduceți aplicații în mașină. În fiecare țară, dezvoltăm aplicații foarte specifice care oferă fie informații, fie podcast, fie muzică, fie jocuri, deoarece nu există limită atunci când lucrați cu acest tip de sistem. Mulțumesc, AUTOBEST”.

SAFETYBEST 2023: Sistemul Lidar al Valeo

Clément Nouvel, CTO LiDAR, Valeo a declarat: „În numele Valeo vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru acest premiu și să vă spun cât de onorați și mândri suntem. Asta deoarece acest premiu recunoaște mai multe lucruri care ne sunt foarte dragi nouă. Valeo a investit în Lidar în urmă cu mai bine de zece ani și a fost o călătorie lungă în dezvoltarea mai multor generații de Lidar. De data aceasta lansăm a treia generație de Lidar, care se va asigura că puteți conduce în siguranță și autonom la viteză mare”.

SPORT BEST 2023: Jutta Kleinschmidt

Jutta Kleinschmidt a declarat: „ Mă simt foarte onorată să primesc premiul pentru cariera mea de sportiv. Acest premiu este foarte important pentru mine, mai ales pentru cei 22 de ani. Știu că juriul AUTOBEST este cel mai mare juriu de presă auto din Europa și că egalitatea de gen și performanța sunt importante. Mulțumesc mult pentru acest premiu”.

Articole similare

Laurens van den Acker, exclusiv în Auto Pro despre noile provocări în designul auto.

administrator_autopromag

KIA va lansa în 2025 primul său model utilitar complet electric

Mihai Morcovescu

Noul Jeep Compass debuteză în Brazilia

administrator_autopromag