AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Lexus va dezvălui pe 5 iunie noul SUV de clasă mică LBX

Producătorul japonez de automobile de lux Lexus a dat publicității o serie de imagini-teaser cu un nou model. Este vorba despre LBX, un SUV subcompact care își va face debutul oficial în ziua de 5 iunie.

Niponii nu au dezvăluit mai multe detalii despre noul lor model. Se știe doar că acesta va împărtăși aceeași platformă cu modelul Yaris Cross.

Lexus LBX va fi fratele geamăn al lui Toyota Yaris Cross

Lexus

Constructorul japonez a luat pe toată lumea prin surprindere în clipa în care a anunțat că pregătește lansarea unui nou model. Acesta a primit denumirea de LBX și va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment care va fi organizat la Milano pe 5 iunie.

Niponii nu au furnizat detalii despre noul model. Totuși, denumirea ne oferă câteva indicii. Asta pentru că „X”-ul de la sfârșit ne dă de înțeles că modelul are legătură cu gama de crossovere. Aceasta include GX, RX, NX, UX și viitorul TX. De asemenea, litera „B” ne indică faptul că va fi poziționat pe segmentul B, adică subcompact.

În imaginile-teaser publicate de Lexus se observă o serie de detalii estetice. Este vorba despre o capotă scurtă, priza de aer din bara de protecție frontală, farurile LED agresive și semnătura luminoasă a stopurilor. Designul acestora este inspirat de ochelarii de soare.

În același timp, se pare că noul Lexus LBX va împărtăși aceeași platformă TNGA-B cu Toyota Yaris Cross. Practic, va fi versiunea premium a crossover-ului care este deja comercializat în Europa.

Când va fi lansat, noul LBX va fi cel mai mic SUV din gama Lexus. Mai exact, acesta va fi poziționat sub modelul UX. Concurând în segmentul B-SUV, LBX va rivaliza cu modele precum DS 3 sau Audi Q2.

Gama de motorizări va include atât un motor pe benzină 1.5 VVT-i cu trei cilindri, cât și versiuni hibrid. Acestea din urmă ar urma să folosească un ansamblu format din același propulsor termic și două sau trei motoare electrice.

Viitorul Lexus LBX va fi comercializat exclusiv pe piața din Europa. Debutul a fost fixat, cum spuneam, pentru 5 iunie, la Milano.

Sursa: Lexus

Articole similare

Dacia va lansa în 2026 două modele de clasă compactă: un sedan și un break de familie

Mihai Morcovescu

Noul sistem de control al tracţiunii de la BMW i3s va fi oferit pe toate modele BMW şi MINI viitoare

Filip Sîrbu

Renault Kwid se va produce în Brazilia

administrator_autopromag