AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Dacia a implementat noua siglă pe modelele sale în toate cele trei uzine în doar 24 de ore (cu video)

Dacia a avut nevoie de doar 24 de ore pentru a schimba simultan siglele pe 3.100 dintre modelele pe care le produce în cele trei uzine ale sale din Pitești, Tanger și Casablanca.

A fost nevoie de peste un an de pregătire și de coordonare pentru ca producătorul de automobile român să pună la cale acest „tur de forță industrial”. Procesul de modificare a logo-ului a avut loc la 24 octombrie 2022, însă de abia acum au fost publicate detalii.

La Dacia, o mașină părăsește linia de asamblare la fiecare 50 de secunde

Fabricarea unui vehicul presupune un proces de producție cuprinzător și complex. Cu toate acestea, Dacia a reușit să-și implementeze noua identitate de marcă în toată gama de modele în același timp.

Și a realizat acest proces într-un timp-record, simultan, la toate cele trei fabrici. Este vorba despre uzinele de la Pitești, Casablanca și Tanger, acestea din urmă în Maroc. Procesul a avut loc pe 24 octombrie 2022, însă abia acum au fost publicate detalii oficiale.

Dacia

O mașină părăsește linia la asamblare în aceste uzine la fiecare 50 de secunde. Făcând un calcul simplu aflăm că, în doar 24 de ore, 3.100 de mașini produse de marca autohtonă au primit noua identitate de marcă.

Pentru a reuși această performanță, Dacia a plănuit mai bine de un an acest „tur de forță”, așa cum l-au numit oficialii mărcii. Concret, compania românească a înregistrat în avans noile componente în sistemele informatice.

Din punct de vedere logistic, echipa de specialiști a trebuit să gestioneze 190 de noi componente provenite de la 57 de furnizori. Zonele dedicate au fost adaptate pentru a putea găzdui piesele noi și pentru a evita amestecarea cu cele vechi.

„Credem că este pentru prima oară când o companie auto își revizuiește întreaga gamă, la trei uzine, în același timp. Acest lucru demonstrează cât de flexibilă și de agilă este Dacia”, a declarat Christophe Dridi, vicepreședinte Industrie, Dacia.

Sursa: Dacia

Articole similare

JetBlue Is Having a Flash Sale With Fares Starting at $20

Mihai Predescu

Ford S-MAX Concept, primele informații oficiale

Câștigătorii competiției „Cel mai 4×4” din România, ediția a XXII-a

Darius Pana