AUTOpro
Generale Stiri

Dacia va lansa în 2026 un model de clasă compactă care va costa în jur de 20.000 de euro

Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, Dacia lucrează în prezent la un model de clasă compactă, care ar urma să fie poziționat în gama de la Mioveni între actualele Sandero și Jogger.

Viitoarea compactă ar urma să-și facă debutul în prima jumătate a anului 2026 și va costa aproximativ 20.000 de euro, urmând să fie cel mai ieftin automobil de segment C.

Dacia va lansa noua compactă în 2026

Dacia

Nu mai reprezintă pentru nimeni o surpriză progresul înregistrat de marca românească din ultimii ani. Procesul de electrificare a ajuns și la Mioveni, unde se lucrează deja la cea de-a treia generație Duster, care va sosi mai târziu în acest an. Acesta va fi urmat de noul SUV de mari dimensiuni Bigster, care este anunțat pentru 2025.

Cele două SUV-uri sunt cele mi importante modele Dacia pe termen scurt și mediu, însă compania privește și dincolo de jumătatea actualului deceniu. Însă marea noutate pe care compania autohtonă o pregătește în mare secret o reprezintă cel de-al șaselea model din gamă.

Este vorba despre un automobil de clasă compactă, care își va face apariția în 2026. În esență, acesta va fi un „frate mai mare” al hatchback-ului subcompact Sandero, arma letală a mărcii în segmentul B pe piața din Europa, care s-a clasat pe poziția a doua în topul vânzărilor continentale în 2022.

Viitorul model Dacia de segment C va fi un sedan cu cinci uși, similar cu actualul Logan. Acesta va primi, însă, un design proaspăt și modern, potrivit spaniolilor de la Motor.es.

Ce știm despre viitorul model compact Dacia?

Dacia

Din punct de vedere estetic, compacta românească va primi o nouă parte frontală, cu un set de faruri înguste, care se vor uni printr-o bandă LED subțire. La spate vor fi montate noi stopuri și o nouă bară de protecție. Ca gabarit, viitorul model se va situa între Sandero și Jogger, urmând să măsoare între 4 și 4,5 metri.

Această marjă de dimensiuni este și motivul pentru care Dacia a considerat că este momentul să introducă în gamă și o compactă, care să ofere un spațiu generos atât pentru cinci pasageri, cât și pentru bagajele acestora. Practic, Dacia dorește ca viitorul model de clasă compactă să fie o alternativă mai ieftină la Opel Astra.

Gama de motorizări va cuprinde unități pe benzină adaptate pentru a funcționa și cu GPL, dar și versiuni electrificate pentru a respecta exigentele norme de poluare Euro 7. Bagajul de putere nu va depăși, însă, 160 CP, ceea ce înseamnă că noul model Dacia nu va putea concura cu Astra din acest punct de vedere.

Însă, ceea ce Opel și alți producători nu pot oferi în acest segment va oferi constructorul de la Mioveni. Și aici ne referim, evident, la preț. Astfel, noul automobil va costa în jur de 20.000 de euro, ceea ce l-ar face cel mai ieftin model din această clasă.

Viitoarea compactă Dacia ar urma să fie dezvăluită la jumătatea anului 2025, iar debutul comercial a fost fixat pentru prima jumătate din 2026.

Sursa: Motor.es

Articole similare

APIA: Reacția asociației vizavi de reducerea valorii tichetelor Rabla din 2024

Mihai Morcovescu

Mercedes-Benz va aduce la IAA 2023 un concept care anunță un model compact electric

Mihai Morcovescu

Renault va introduce în 2026 o nouă arhitectură software pentru modelele sale electrice

Mihai Morcovescu