AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul MINI Electric: au apărut primele imagini înainte de debutul oficial din 2024

Producătorul britanic de automobile MINI va lansa la începutul anului viitor noua generație Cooper electric. Cu toate acestea, acum, cu mult înainte de data stabilită inițial pentru prezentare, au fost publicate primele fotografii cu noul model.

De fapt, în imaginile realizate în Los Angeles apare versiunea cu emisii zero a lui Cooper S, care va debuta tot în 2024. Noua iterație vine cu un design nou și cu un motor electric, care va avea două versiuni de putere. În același timp, autonomia maximă anunțată va fi de până la 483 de kilometri.

Modelul va fi construit în China pe o nouă platformă cu tracțiune față, proiectată de Spotlight Automotive, un joint-venture format de BMW și chinezii de la Great Wall.

MINI Electric afișează un look proaspăt și modern

MINI

În urmă cu aproximativ o săptămână, viitorul MINI electric a fost surprins complet necamuflat pe străzile din Los Angeles, în timpul filmării unui spot publicitar, care va fi folosit pentru promovarea sa.

După ce pe rețelele de socializare au circulat acele fotografii-spion britanicii au decis să publice primele imagini oficiale cu noul MINI electric. Compania ne dezvăluie doar exteriorul noii sale mașini, care se distinge în primul rând printr-un design nou.

Astfel, partea frontală a fost complet reproiectată, cu o grilă plină nouă, mai mare și cu o formă mai pătrățoasă comparativ cu cea actuală. Cele patru „colțuri” rotunjite fac ca grila să aibă un aspect octogonal, în timp ce farurile rotunde sunt acum mai mari și au o grafică LED nouă cu două elemente orizontale. Capota are un nou contur și este ușor sculptată la vârf.

Noul MINI electric a primit oglinzi mai mari decât cele tradiționale ovale ale modelelor anterioare. De asemenea, se observă noul design al mânerelor portierelor, de tip clapetă, precum și noile jante.

Cele mai mari modificări estetice le regăsim la partea din spate. Mașina a primit stopuri care au fost redesenate în totalitate, fiind acum mai ascuțite comparativ cu cele ovaloide de pe modelele anterioare.

Versiunea cu emisii zero a primit și un eleron discret montat deasupra lunetei, iar bara de protecție a fost și ea ușor restilizată, fiind mai sculptată în partea inferioară.

MINI Electric va avea două versiuni: S și SE

Noul Mini Cooper EV a crescut în dimensiuni față de modelul actual. Deocamdată știm că lungimea a rămas neschimbată (3,8 metri), în schimb ampatamentul a fost mărit, ceea ce face ca punțile să fie acum mai late.

MINI nu a publicat și fotografii cu interiorul, însă reprezentanții companiei spun că acesta că va avea un design minimalist și prietenos pentru pasageri.

Comenzile fizice au fost păstrate pentru cele mai importante funcții ale mașinii, iar locul butonului „on-off” al motorului a fost luat de un dispozitiv similar cu o cheie de contact clasică. În plus, nu va lipsi ecranul rotund amplasat central, dar noul model va primi suplimentar și un display complet digital pentru sistemul multimedia.

Din punct de vedere tehnic, noul Mini Cooper electric va fi disponibil în două versiuni: S și SE. Prima dintre aceasta va primi un motor de 181 CP, o baterie de 40 kWh și va oferi o autonomie de 386 de kilometri. Aceasta va fi capabilă să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 7 secunde.

Varianta SE va folosi un motor de 215 CP, un acumulator de 54 kWh, iar autonomia va fi de 483 de kilometri. Mai târziu, MINI Cooper va primi și o versiune de performanță John Cooper Works complet electrică. Aceasta va dispune de un propulsor de 250 CP.

Vor exista și versiuni cu motoare termice. Acestea vor folosi actualele unități pe benzină de 1,5 și 2,0 litri, care vor fi îmbunătățite pentru un plus de eficiență și de performanțe.

Viitorul MINI Electric va debuta pe piață în luna mai 2024. Versiunile echipate cu motoare termice vor fi lansate la două luni după lansarea modelului electric.

Sursa: Motor1

Articole similare

Chopard Mille Miglia 2021 Race Edition – încapsularea unei celebre curse

Florin Amariei

Travel Tips And Information For Visiting Moraine Lake | US Travel

Mihai Predescu

Europa bate pasul pe loc la capitolul stații de încărcare

Filip Sîrbu