AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

VIDEO: MINI l-a prezentat pe Spike, asistentul virtual pentru noul sistem multimedia care va debuta în 2023

Producătorul britanic de automobile MINI și-a prezentat noul asistent virtual, care va fi piesa centrală a noului sistem de infotainment ce va fi introdus pe modelele pe care marca deținută de Grupul BMW le va produce în viitor. Personajul digital este un bulldog englez animat și se numește Spike.

Noul asistent își va face prima apariție publică importantă în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, care va avea loc în perioada 18-27 aprilie. Spike va debuta pe noul concept-car Aceman, care va fi dezvăluit cu prilejul show-ului auto chinezesc.

MINI va prezenta noul asistent virtual la Shanghai

MINI

MINI va aduce la Salonului Auto de la Shanghai o nouă tehnologie, care se va regăsi pe toate viitoarele sale modele de serie. Este vorba despre noul asistent virtual pe care l-a creat marca britanică. Personajul este Spike, un bulldog englez animat, care a fost introdus pentru prima dată în 2001, anul în care marca a fost cumpărată de BMW Group.

Spike a fost de-a lungul timpului mascota mărcii. Cu statura sa compactă și puternică, cățelușul a fost considerat dintotdeauna animalul perfect pentru MINI. Acum, oficialii companiei îl anunță pe Spike ca fiind una dintre noutățile viitoarei generații a sistemului multimedia.

Pentru asta, bulldogul a fost reinterpretat și adus la viață în lumea digitală, unde îi va ghida pe proprietarii viitoarelor mașini MINI prin conceptul de operare al noului sistem de infotainment.

Noul asistent virtual creează scena perfectă pentru însoțitorul digital, care se prezintă publicului pentru prima dată pe afișajul central și tabloul de bord circular OLED. MINI va permite o perspectivă cuprinzătoare asupra lumii digitale a noii familii de modele și a diverselor funcții ale lui Spike pe tot parcursul anului 2023.

Deocamdată, MINI nu a anunțat când va fi introdus noul sistem multimedia, dar este posibil să debuteze chiar spre sfârșitul lui 2023. Cert este faptul că toate informațiile privind funcțiile noului asistent digital Spike vor fi detaliate mai târziu în acest an.

Sursa: MINI

Articole similare

Test Ford Focus: Un facelift cât o nouă generație

Stan Robert

Callum Skye este un buggy electric care oferă o autonomie de 274 de kilometri

Mihai Morcovescu

GoodYear a lansat Eagle F1 Asymmetric 3