AUTOpro
Generale Stiri

Lexus a lansat în Europa ediția specială Ultimate Edition pentru modelul de performanță LC

Japonezii de la Lexus au lansat pe piața din Europa ediția specială Ultimate Edition pentru modelul de performanță LC. Mașina vine cu o serie de dotări exclusive, nuanțe speciale pentru exterior și pentru interior, precum și câteva elemente aerodinamice la partea frontală.

Divizia de lux a celor de la Toyota, a publicat informațiile și fotografiile oficiale cu ediția specială Ultimate Edition pentru modelul său de performanță LC.

Lexus LC Ultimate Edition este oferită în versiuni coupe și cabrio

Lexus

Această ediție limitată aduce o serie de detalii estetice exclusive. Astfel, la partea din față, regăsim câte două detalii aerodinamice de mici dimensiuni, care sunt sculptate în părțile laterale ale barei de protecție.

De asemenea, LC Ultimate Edition este finisat într-o nuanță specială de alb Hakugin, care amintește de renumitul porțelan nipon. Interiorul este îmbrăcat în piele vopsită într-o culoare unică de albastru indigo Kachi, care era folosită la armura vechilor samurai.

La nivelul fețelor ușilor și a consolei centrale regăsim piele Alcantara, în timp ce o plăcuță cu numele ediției speciale a fost montată în partea inferioară a consolei. În plus, pe pragurile din fibră de carbon au fost lipite inscripții „Lexus LC Ultimate Edition”.

Japonezii au publicat doar fotografii cu varianta cabrio, însă ediția specială este disponibilă și în versiune coupe, care beneficiază de aceleași modificări. În plus, LC Coupe primește un eleron confecționat din fibră de carbon.

Noul Lexus LC actualizat va intra în producție în luna mai

Reprezentanții companiei anunță și o serie de îmbunătățiri pentru modelul lor de performanță LC. Astfel, exteriorul poate fi finisat într-o combinație nouă de albastru și alb, în timp ce jantele au un design nou și dimensiuni de 20 și de 21 inch.

Marea noutate o regăsim la interior, acolo unde a fost montat un nou ecran tactil de 12,3 inch pentru sistemul multimedia. Totodată, comenzile fizice au fost reorganizate, iar vechiul „touchpad” din zona consolei centrale a dispărut. Lexus LC dispune acum de un nou asistent vocal și de un sistem de navigație cu tehnologie cloud.

Mașina oferă și cameră cu vedere panoramică, noul pachet de siguranță „Lexus Safety System+” și un sistem brake-by-wire recalibrat.

Japonezii nu au umblat și sub capotă, unde este același motor V8 de 5,0 litri, disponibil și pe Ultimate Edition. Unitatea produce 477 CP și ajută modelul să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în 4,6 secunde. Viteza de top este limitată electronic la 270 de km/h.

Producția lui Lexus LC actualizat va demara în luna mai, iar cea a ediției speciale Ultimate Edition în septembrie.

Sursa: Lexus

Articole similare

Tesla recheamă peste un milion de mașini din cauza unei probleme la geamurile electrice

Mihai Morcovescu

WeRide va putea testa mașini fără șofer în California

Florin Amariei

Honda a lansat noul HR-V. Are trei motoare și este hibrid

Florin Amariei