AUTOpro
Generale Green car Stiri

CES 2024: VinFast a dezvăluit conceptul electric Wild și noul SUV de mici dimensiuni VF3

VinFast Auto, principalul producător de vehicule electrice din Vietnam, a prezentat la CES 2024 noul concept de camionetă electrică, botezat Wild, și SUV-ul de mici dimensiuni VF3.

Exercițiul de design Wild reprezintă o premieră pentru constructorul asiatic, care dorește să-și lărgească gama de modele și de a promova mobilitatea sustenabilă.

VinFast Wild Concept este o camionetă electrică de dimensiuni medii

VinFast

Segmentul pick-up-urilor electrice este unul dintre cele mai populare de pe piața auto în acest moment. Cele mai reprezentative modele sunt Ford F-150 Lightning, Rivian R1T și recent lansatul Tesla Cybertruck.

Vietnamezii de la VinFast și-au propus să debuteze în acest segment. În acest sens, vietnamezii au dezvăluit în cadrul CES 2024 din Las Vegas primul prototip de camionetă cu emisii zero din istoria mărcii.

Potrivit oficialilor companiei, conceptul VinFast Wild prefigurează o camionetă electrică de serie care va avea performanțe excepționale. Aceasta se va adresa noii generații de consumatori aflați în căutare de inovație tehnologică și ecologie, care nu fac compromisuri în materie de performanță și durabilitate.

Ca gabarit, Wild Concept măsoară 5.324 mm în lungime și 1.997 mm în lățime. Aceste dimensiuni plasează modelul vietnamez în categoria pick-up-urilor de clasă medie. De asemenea, noul concept de pick-up are o platformă de încărcare de 1,5 metri, iar accesul se face prin intermediul unui hayon electric. Acesta extinde spațiul de transport în cabină, întocmai ca la Silverado EV. Cu scaunele din spate rabatate, VF Wild Concept poate transporta încărcături de până la 2,5 metri lungime. Cabina are plafon panoramic din sticlă.

Din punct de vedere estetic, conceptul VinFast Wild a fost dezvoltat în colaborare studioul de design australian Gomitiv. Limbajul de design „Fluid Dynamism” a fost conceput special pentru acest prototip și a avut ca sursă de inspirație mișcarea fluidă în vânt a pelerinei unui supererou.

VinFast nu a divulgat detaliile referitoare la sarcina utilă sau la capacitatea maximă de remorcare. De asemenea, nu există informații nici despre grupul de propulsie electric și nici despre baterie.

Noul SUV de mici dimensiuni VF3 oferă o autonomie de peste 200 km

VinFast a prezentat la show-ul tehnologic din Las Vegas și noul său SUV de mici dimensiuni VF3. Potrivit informațiilor oficiale, modelul va fi disponibil pentru început doar pe piața vietnameză, însă ulterior va ajunge și pe alte piețe internaționale.

VF3 și-a făcut debutul global în urmă cu șase luni, în Vietnam. Descris de VinFast drept un „mini-e SUV”, acesta are proporții mici, care amintesc de Suzuki Jimny. Din punct de vedere vizual, micuțul crossover adoptă un design minimalist, are două uși și poate găzdui până la patru pasageri.

În plus, garda la sol amplă și jantele de 16 inch întregesc aspectul robust și practic al acestui vehicul și capacitatea sa de a rula pe diferite tipuri de teren. Ca gabarit, nouL VF3 are o lungime de 3,19 metri, o lățime de 1,68 metri și o înălțime de 1,62 metri.

Interiorul adoptă aceeași abordare minimalistă și oferă un spațiu generos. De asemenea, mașina încorporează caracteristici inteligente esențiale pentru o experiență de condus confortabilă și convenabilă. În plus, modelul a primit un ecran de infotainment de 10 inch compatibil Apple CarPlay și Android Auto. Al doilea rând de scaune se pliază pentru a face loc pentru un spațiu de depozitare care poate ajunge la 550 de litri.

VinFast nu a comunicat detaliile tehnice. Știm doar că micul SUV este oferit în două variante în Vietnam – Eco și Plus – fiecare fiind echipată cu câte un singur motor electric.

Livrările noului VF3 sunt programate să înceapă în Vietnam în al treilea trimestru al anului 2024.

Sursa: VinFast

Articole similare

Opel, oferte interesante pentru mașinile din stoc și perioadă de grație la plata ratelor

Robert Stan

Noi baterii pentru EV-uri! 10 minute la priză pentru 400 km autonomie

Florin Amariei

Hyundai va construi în Arabia Saudită o uzină de vehicule convenționale și electrice

Mihai Morcovescu