AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

CES 2024: Mercedes-Benz a prezentat noul sistem multimedia MB.OS bazat pe inteligență artificială

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz a dezvăluit în cadrul CES 2024 noul său sistem de infotainment.

Denumit MB.OS, acesta integrează, între altele, un asistent digital cu inteligență artificială.

Asistentul virtual Mercedes-Benz primește o nouă grafică de înaltă rezoluție

Mercedes-Benz

Compania germană va dezvălui publicului o serie de inovații digitale cu ocazia ediției de anul viitor a CES (Consumer Electronic Show), care va avea loc în Las Vegas, în perioada 9-12 ianuarie.

Printre aceste inovații se numără și asistentul virtual MBUX, care utilizează inteligența artificială. Cei de la Mercedes-Benz spun că acesta va duce interacțiunea om-mașină într-o nouă dimensiune, mai apropiată de cea umană.

Potrivit informațiilor oficiale, noul asistent virtual răspunde la comanda „Hey Mercedes” într-un mod cu totul inedit, cu ajutorul unei grafici video de înaltă rezoluție furnizată de compania californiană Unity Technologies. De asemenea, acesta va oferi un limbaj mult mai natural comparativ cu actualul asistent.

Spre exemplu, când șoferul va lansa comanda „mi-e foame”, noul asistent digital nu doar că va recomanda restaurantele din apropiere, ci va oferi și meniul. De asemenea, noul MB.OS va afișa câteva recenzii și va putea chiar să rezerve un loc de parcare înainte de a ajunge la respectivul local.

În același timp, noul asistent digital de la Mercedes-Benz va ține cont de starea de spirit a șoferului. Astfel, dacă asistentul va simți frustrare, răspunsurile sale vor fi mai scurte și mai directe, iar dacă va simți că șoferul este într-o dispoziție bună va fi mai comunicativ.

Noul sistem multimedia va include navigație 3D, inclusiv condițiile meteo, și va oferi instrucțiuni în realitate augmentată în timp real. Vor fi disponibile aplicațiile Audible și Amazon Music, iar dacă cel de la volan va asculta o melodie compatibilă cu tehnologia Dolby Atmos, sistemul audio va sincroniza automat boxele, lumina ambientală și o serie de elemente mobile din scaune pentru o experiență mai imersivă.

Noul sistem multimedia Mercedes-Benz MB.OS va debuta pe viitorul model CLA Class electric (foto, sus), care va fi lansat în 2024.

Sursa: Mercedes-Benz

Articole similare

Primul camion electric Volvo a fost livrat în România

Darius Pana

Vânzările Europene au crescut cu 9 % în Aprilie 2016

administrator_autopromag

Skoda a prezentat noua Octavia facelift: motorizări mild-hybrid și asistent virtual ChatGPT

Mihai Morcovescu