AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

CES 2024: Honda a prezentat două concepte care anunță viitoarea generație de modele electrice

Producătorul japonez de automobile Honda au dezvăluit la CES 2024 două noi concepte: o berlină cu design futurist și un monovolum, ambele electrice.

Cele două prototipuri prefigurează viitoarea generație de modele cu emisii zero ale niponilor „Honda 0 Series”. Primul dintre acestea va debuta pe piață în 2026.

Honda Saloon, noul etalon al viitoarei game de modele electrice

Honda

Ediția din acest an a Consumer Electronics Show din Las Vegas este locul ales de Honda pentru a prezenta cele mai noi concepte ale sale, denumite Saloon și Space-Hub.

Saloon este o berlină futuristă, cu portiere de tip „gullwing”, care folosește noul limbaj de design al mărcii intitulat The Art of Resonance. Prototipul adoptă o parte frontală simplistă, în formă de pană, care primește în partea inferioară un display cu cinci benzi iluminate ce se întinde pe toată lățimea mașinii.

Tot la partea din față, se observă noua siglă Honda, care se va regăsi pe viitoarele modele electrice ale mărcii nipone. De asemenea, vedem un set de faruri LED subțiri dreptunghiulare, în timp ce jantele au un design aerodinamic.

Și partea posterioară are un design simplu. În partea din mijloc regăsim numele mărcii, care este iluminat, precum și șase benzi LED ce țin loc de stopuri. În plus, există și un difuzor de aer aerodinamic de mari dimensiuni.

Nota minimalistă continuă și la interior, care este unul exclusiv digital și care abundă în materiale sustenabile. Ca detalii, se remarcă volanul de tip manșă, în timp ce planșa de bord este un imens ecran, care amintește de Hyperscreen-ul de la Mercedes-Benz. Ocupanții locurilor din spate au la dispoziție alte ecrane, care sunt montate în spătarele scaunelor din față.

Cei de la Honda spun că primul model electric din noua gamă „Honda 0 Series” va fi chiar versiunea de serie a conceptului Saloon. Aceasta ar urma să fie lansată în 2026 și va fi disponibilă pentru început pe piața nord-americană. Ulterior, va ajunge și în Europa

Honda Space-Hub va avea versiune de serie

Cel de-al doilea concept prezentat de Honda la CES 2024 se numește Space-Hub. Potrivit Honda, acesta a fost dezvoltat ca „o modalitate de a spori viața de zi cu zi a oamenilor”.

Acesta este un monovolum cu emisii zero, care va fi transformat, la rândul său, într-un model de serie. Din punct de vedere estetic, conceptul Space-Hub adoptă același limbaj de design ca Saloon și se distinge printr-o parte frontală minimalistă, care primește același display ca Saloon, care are însă patru în loc de cinci benzi iluminate. Habitaclul are un design minimalist și futurist deopotrivă.

La fel ca berlina, și MPV-ul electric va primi o serie de sisteme avansate de conducere autonomă, care vor integra inclusiv tehnologii bazate pe inteligența artificială.

Viitoarele modele electrice „Honda 0 Series” vor folosi baterii de generație nouă, mai mici ca dimensiuni și mai ușoare, care vor avea timpi de încărcare mai mici. Astfel, oficialii japonezi spun că repriza de încărcare de la 15% la 80% va dura între 10 și 15 minute.

Sursa: Honda

Articole similare

Noua generație Volkswagen Multivan California își va face debutul în 2023 în versiune electrificată

Mihai Morcovescu

Renault a publicat noi fotografii cu viitorul crossover Kardian. Premiera va avea loc pe 25 octombrie

Mihai Morcovescu

Amazon va investi peste 1.000.000.000 de euro în parcul european de van-uri și camioane electrice

Mihai Morcovescu