AUTOpro
Generale Concept car Hybrid Stiri

Honda Prelude va renaște după 22 de ani sub forma unui model de performanță hibrid

Honda a prezentat în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia un nou concept-car, care poartă legendarul nume Prelude.

Acesta prefigurează revenirea după mai bine de două decenii a celebrului coupe nipon de performanță, care va fi hibrid.

Honda Prelude Concept anunță un coupe sport hibrid

Honda

Salonul de Mobilitate din Japonia este locul ales de producătorii de automobile niponi să-și prezinte cele mai noi produse. Una dintre surprizele actualei ediții a fost adusă de Honda, care a expus un nou concept.

Acesta poartă un nume de legendă pentru marca asiatică, Prelude, și marchează renașterea celebrului coupe sport după o absență de 22 de ani.

Din imaginile de față se poate observa că Honda Prelude nu prea arată a concept, ci este mai degrabă o versiune foarte aproape de cea finală de serie. Singurele detalii care ne fac să nu uităm că avem de-a face cu un concept sunt geamurile, care sunt complet negre. Asta ne face să credem că japonezii nu au dorit să lasă să se vadă interiorul, care ar putea fi cel de serie.

Conceptul adoptă un design simplu. În afară de partea frontală, care aduce cu modelul Civic, în rest regăsim elemente care amintesc de cea de-a patra generație a vechiului model. Aceasta a fost produsă între anii 1991 și 1996 (foto, sus).

Evident, există și detalii estetice moderne, cum ar fi farurile LED, sunt unite printr-o bandă iluminată. De asemenea, modelul a primit o un splitter frontal, integrat în bara de protecție față, jante de 20 de inch care ascund frâne Brembo și mânere ascunse în portiere. De asemenea, conceptul a primit oglinzi convenționale și un eleron posterior discret, cu design elaborat, care este poziționat deasupra stopurilor.

Deocamdată, cei de la Honda nu au dezvăluit nici un detaliu tehnic despre conceptul Prelude în afară de faptul că acesta este hibrid.

Sursa: Honda via Motor1

Articole similare

Salonul Auto de la Geneva: MG Motor a prezentat noul MG3, un rival pentru Dacia Sandero

Mihai Morcovescu

Renault se întoarce în China printr-un parteneriat cu Geely

Florin Amariei

Walmart se aliază cu Uber și Lyft pentru a livra cumpărăturile

administrator_autopromag