AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

Mazda prezintă Iconic SP Concept, care prefigurează un viitor model de performanță

Constructorul nipon de automobile Mazda a dezvăluit la Tokyo un nou concept-car, care anunță un viitor model de performanță electric.

Botezat Iconic SP, prototipul este echipat cu un motor rotativ Wankel, care funcționează alături de un o unitate electrică.

Mazda Iconic SP vine cu motor rotativ Wankel pe post de generator

Mazda

În aceste zile, Salonul de Mobilitate din Japonia oferă prilejul producătorilor locali să-și prezinte cele mai noi concepte. De la show-ul din Tokyo nu putea lipsi Mazda, care a expus noul prototip denumit Iconic SP.

Este vorba despre un concept al unui viitor model de performanță electric de clasă compactă. Ceea ce este cu adevărat interesant la acest vehicul este faptul că, în afară de motorul electric, este dotat și cu legendarul motor rotativ Wankel.

Acesta este folosit pe post de generator pentru bateria care alimentează conceptul. Este o nouă abordare a sistemului de propulsie lansat odată cu noua Mazda MX-30 R-EV.

Mai mult decât atât, motorul rotativ este conceput astfel încât să poată fi alimentat cu combustibil neutru la carbon sau chiar și cu hidrogen. În ceea ce privește unitatea electrică, cei de la Mazda spun că aceasta produce 370 CP. Deocamdată, oficialii companiei nu au dezvăluit mai multe detalii tehnice referitoare la baterie și la autonomie.

Japonezii readuc în actualitate farurile escamotabile

Din punct de vedere estetic, conceptul Iconic SP adoptă un look retro, dar elegant, specific unui model de performanță produs de Mazda. La partea din față regăsim o capotă joasă și lungă și o grilă mare, care găzduiește sigla mărcii iluminată. De asemenea, se remarcă farurile ascunse, care amintesc de cele vechi escamotabile din anii 90, pe care le-am văzut inclusiv pe legendarul RX-7.

Partea posterioară este vizibil mai lată comparativ cu partea frontală. Aici avem un set de stopuri rotunde și numele mărcii, care a fost inscripționat central, între blocurile optice. Portierele nu au rame și integrează oglinzi foarte subțiri care oferă un plus de eficiență aerodinamică. Aspectul exterior este completat de nuanța Viola Red.

Noul concept Mazda are un centru de greutate jos și o distribuție de 50/50 a maselor. Ca proporții, Iconic SP măsoară 4.180 mm în lungime, 1.850 mm în lățime și 1.150 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.590 mm, la o greutate de doar 1.450 kg.

Habitaclul este simplist și modern și oferă tapițerie din Alcantara pe planșa de bord, pe scaune și pe panourile portierelor. De asemenea, prototipul are două ecrane, unul pentru instrumentarul digital de bord, iar celălalt pentru sistemul multimedia.

Sursa: Mazda

Articole similare

România este a doua cea mai congestionată țară din lume

Darius Pana

Marca DS a grupului francez PSA a intrat oficial pe piața din România

administrator_autopromag

Uzina Dacia de la Mioveni a produs exemplarul Jogger cu numărul 100.000

Mihai Morcovescu