AUTOpro
Green car Stiri

General Motors explorează proiectarea mașinilor zburătoare

General Motors explorează opțiuni pe piața taxiurilor aeriene și vizează chiar construirea unor vehicule cunoscute sub denumirea de „mașini zburătoare”. Totul din dorința de a se dezvolta pe piețele de transport conexe.

General Motors și-a exprimat recent interesul pentru taxiurile aeriene, inclusiv pentru ceea ce unii numesc „mașini zburătoare”. Într-o declarație recentă, directorul executiv, Mary Barra, a făcut prima sa referire la interesul GM din Detroit pentru piața taxiurilor aeriene. “Credem cu tărie în viitorul EV și nu doar pentru vehicule. Puterea și flexibilitatea sistemului nostru de baterii Ultium deschid ușile pentru multe utilizări, inclusiv pentru mobilitatea aeriană”, a spus ea la o conferință RBC.

Taxiurile aeriene sunt aeronave care decolează și aterizează vertical (VTOL). Acestea utilizează motoare electrice în loc de motoare cu reacție. Concepute pentru a evita necesitatea pistelor lungi, VTOL au aripi rotative și, în unele cazuri, rotoare în locul elicelor.

Desi a refuzat să elaboreze planurile de viitor în această direcție, purtătorul de cuvânt al GM, Stuart Fowle, a declarat pentru Reuters: „Este cu siguranță un spațiu pe care îl luăm în considerare”. Totodată, GM nu exclude și posibilitatea de a furniza, de a construi sau de a începe un parteneriat cu o companie în așa-numitul spațiu de mobilitate aeriană.

Producătorii auto investesc în „mașini zburătoare”

Viziunea GM în ceea ce privește mașinile zburătoare se alătura altor producători de automobile care explorează ideea. În ianuarie, Hyundai Motor Co. a declarat că s-a asociat cu compania Uber pentru a dezvolta taxuri zburătoare. Tot în ianuarie, Toyota Motor Corp. a investit 394 milioane dolari în startup-ul Joby Aviation. În mod similar, Daimler AG și Geely Automobile au investit în Volocopter.

 

Pentru a citi articolul complet apasă AICI

Articole similare

Scădere dramatică a înmatriculărilor auto pe principalele piețe europene

administrator_autopromag

Tesla produce un ventilator medical din componente auto

administrator_autopromag

Motoarele diesel si pe benzina ale BMW nu vor mai fi produse in Germania

Florin Amariei

Leave a Comment